Eemland zuid 08.40 uur

Utrecht 28-7-2003 - Persberichten district Eemland zuid

Flessentrekkerij
AMERSFOORT - Op zondag 27 juli werd een man aangehouden voor flessentrekkerij.

Rond 19.30 uur kreeg de politie de melding dat een klant met enkele andere mensen van een maaltijd had genoten bij een restaurant aan het Stationsplein. Toen het echter op betalen aan kwam, gaf de man niet thuis. Het restaurantpersoneel waarschuwde de politie.

Daar de verdachte, een 25-jarige man uit Eemnes, soortgelijke feiten al eerder had gepleegd, werd hij voor flessentrekkerij aangehouden. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Belediging
AMERSFOORT In de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 juli werden twee personen aangehouden.

Rond 04.40 uur spraken politiemensen een groep jongelui aan op de Groenmarkt, omdat zij zich zeer luidruchtig gedroegen. Toen de politiemensen doorliepen, werden zij door één van de jongelui uitgescholden. De jongen, 17 jaar oud en afkomstig uit Amersfoort, werd daarop aangehouden voor belediging. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Rond 05.05 uur maakte een 25-jarige man uit Amersfoort op het Hof ten overstaan van politiemensen tot tweemaal de Hitlergroet met de bijbehorende tekst. Daarop werd hij voor belediging aangehouden. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.