Korps: Friesland, plaats: Fryslân 28-07-2003
Politieberichten van 27/7 (13.00 uur) t/n 27/2 (07.00 uur)

Noordwolde: aanrijding onder invloed van alcohol Op zondag om 12.50 uur reed een 20-jarige automobilist uit Noordwolde in zuidelijke richting over de Nieuweweg. Bij een van de snelheidsremmende bochten raakte de auto volgens de automobilist in de slip en gleed naar het hekwerk van een perceel. Vervolgens sloeg de auto over de kop en kwam in een tuin terecht. De politie heeft de automobilist meegenomen naar het politiebureau voor een blaastest. De man blies 460 ugl en kreeg daarmee een rijverbod van vier uren opgelegd.

Drogeham: inbraak in een hotel
Op zondag tussen 02.15 uur en 12.00 uur is er ingebroken in een hotel aan de Buorren. Men heeft een ruit vernield om toegang te krijgen tot het hotel. De gokkasten zijn leeggehaald en er is voor honderden euros aan geldstukken uit weggenomen. Daarnaast werden enkele duizenden euros uit een kas ontvreemd. Aangifte werd gedaan door een 24-jarige inwoner uit Drogeham.

Terschelling: mishandeling
Op zondag omstreeks 13.15 uur heeft een onbekende man een 34-jarige inwoner van Terschelling met een spuitbus met bijtend middel in het gezicht gespoten. De 34-jarige man reed op zijn fiets over de Dijnweg boven Lies toen een jongen naast hem reed en met een spuitbus in het gezicht spoot. De man raakte tijdelijk verblind en kreeg het benauwd. De jongen ging ervan door. Signalement van de jongen: leeftijd ongeveer 16 jaar, gekleed in een tracking-broek en een blauw jack. Hij reed op een mountain-bike. Het betrof verder een grote spuitbus met gele letters en tekens. De 34-jarige man heeft aangifte gedaan bij de politie.

Lekkum: aanrijding met letsel
Op zondagmiddag omstreeks 15.10 uur heeft er een aanrijding met letsel plaatsgevonden op de Canterlanswei. Een 65-jarige motorrijder reed over de Canterlanswei richting Leeuwarden. In een bocht naar links reed de motorrijder rechtdoor de berm in en kwam daardoor ten val. De man is lichtgewond met de ambulance naar het MCL-Zuid overgebracht.

Heerenveen: poging fietendiefstal, aanhouding verdachten Op zondag omstreeks 19.00 uur kreeg de politie een melding van een getuige, een 55-jarige inwoner uit Heerenveen, dat hij twee jongens op het station aan fietsen zag rommelen. De politie arriveerde en heeft de twee verdachten, een 19-jarige inwoner en een 18-jarige inwoner uit Sonnega, aangehouden op verdenking van poging tot fietsendiefstal.

Bakkeveen: afval verbranden
Op zondag om 16.40 uur zag de politie dat er afval in een ton werd verbrand op een erf bij een woning aan de Weverswei. De politie gaf aan bij de 46-jarige bewoner dat hij moest stoppen met de afvalverbranding omdat dit niet mag. De man krijgt een bekeuring voor het illegaal verbranden van afval.

Leeuwarden: mishandeling
Op zondag om 18.30 uur kreeg de politie een melding dat er een man mishandeld zou zijn bij de Groene Ster. De man, een 41-jarige inwoner uit Hurdegaryp, fietste bij de groene Ster en was bij de parkeerplaatsen gestopt. Daarop verscheen er een groepje van jongens die hem sloeg met een stok en geld van hem wilde. De 41-jarige man heeft letsel aan zijn hoofd opgelopen. Hij is met de ambulance naar MCL-Zuid gebracht. De jongens zijn ervan door gegaan. Het betreft vijf donker getinte jongens van ongeveer 16-17 jaar oud.

Heeg: erfvredebreuk
Op zondag om 19.00 uur kreeg de politie een melding dat er een jongen op een terras aan de Harinxmastrjitte zat die na meerdere vorderingen van de bedrijfsleider van het horecapand niet wilde vertrekken. De jongen had namelijk een toegangsverbod. De politie heeft de jongen, een 23-jarige inwoner uit Groningen, aangehouden voor lokaalvredebreuk en meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: woninginbraak
Tussen zondag 01.00 uur en 06.00 uur is er ingebroken in een woning aan de Klokstraat. Men is via een deur aan de achterzijde van de woning die openstond, binnengekomen. Er wordt een dvd-speler, sieraden, een fiets en enkele tientallen euros vermist. Aangifte werd gedaan door een 28-jarige inwoner uit Leeuwarden.

Terschelling: aanrijding met letsel
Op maandag om 02.20 uur heeft er een aanrijding tussen 3 fietsen plaatsgevonden. Twee 17-jarige inwoners uit Uddel fietsten met een grote groep fietsers over een fietspad in oostelijke richting over de Hoofdweg. Een tegemoetkomende fietser, een inwoner uit Amsterdam (leeftijd onbekend) reed met hoge snelheid het groepje fietsers tegemoet. Een van de 17-jarige fietsers en de fietser uit Amsterdam zijn frontaal op elkaar gebotst. De andere 17-jarige is hier weer overheen gevallen. De fietser uit Amsterdam raakte buiten kennis en brak zijn enkel. Beide 17-jarige fietsers raakten licht gewond. De inwoner uit Amsterdam is opgenomen in MCL-Zuid.

Harlingen: diefstal machines
Tussen vrijdag 17.00 uur en maandag 05.20 uur is er ingebroken in een bedrijfspand aan de Industrieweg. Men heeft twee onthuidmachines meegenomen. Er zijn geen braaksporen aan het pand aangetroffen. Aangifte werd gedaan door een 30-jarige inwoner uit Harlingen.

Wergea: dodelijke aanrijding (vervolg)
De automobilist die op zondagochtend op de Wâldwei verongelukt is, betreft de 42-jarige Charles Marcus Tupamahu uit Leeuwarden (zie ook berichten 27/7).

Bureau Communicatie: 0900 - 8844