Politie Noord- en Oost Gelderland

Beekbergen, Lage Bergweg
dd. nacht van 25 op 26 juli
Feit: diefstal turntoestellen
aangever: 56-j man uit Beekbergen
Onbekend hoe men in de gymzaal is gekomen (verm. valse sleutel). Maar weggenomen zijn een evenwichtsbalk twv 600 euro, een Pegasus springtoestel waarde 2500 euro en een motor voor een springkussen waarde ?.

Apeldoorn, Talingweg
dd. 26 juli omstreeks 14.30 uur
Feit: zakkenrollen
aangeefster: 77-j vrouw uit Apeldoorn
Tijdens het winkelen in de supermarkt is in een onbewaakt ogenblik haar portemonnee met inhoud gestolen.

Apeldoorn, Laan van Osseveld
dd. 25 juli omstreeks 22.30 uur
Feit: tasjes roof mislukt.
betrokkene: 43-j vrouw uit Apeldoorn
Na sluiting van de zaak (videotheek) fietst zij met aan haar stuur een tas inh. enkele flessen en twee videobanden naar huis. Thv de bushalte (o/d busbaan aan de Veenhuizerweg) links van het fietspad ziet ze drie jongemannen uit een auto stappen en op haar afkomen. Zij proberen haar de tas af te pakken door de hengels los te snijden aangezien dit niet lukt vluchten de jongens en stappen in de auto en rijden onverrichterzake weg. De jongens hebbn haar vermoedelijk opgewacht en hadden het vermoeden dag zij de dagopbrengst bij zich zou hebben. Dit was echter niet het geval. Men neemt nooit het geld mee naar huis.
Van het signalement weet de vrouw nog: dat het jongens waren met een getinte huidskleur, tussen de 18 en 25 jaar, zwart kroes haar in bob-line model. De jongens waren klein van stuk en hadden een tenger postuur. De politie vraagt eventule getuigen zich te melden 0900-8844.

Apeldoorn, Laan van de Mensenrechten
dd. 26 juli om 15.40 uur
Feit: dronken fietser aangereden bij oversteek bij overweg betrokkene: 46-j man uit Apeldoorn (fietser)
betrokkene; 25-j man uit Apeldoorn (autobestuurder) De fietser reed zo de voorrangsweg op en werd aangereden door de auto. De fietser had enkel een pijnlijk been ook had hij flink aan Bachhus geofferd. Op het politiebureau blies hij 670 Ugl=1,5 promile. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Apeldoorn, Pythagorasstraat
dd. 26 juli omstreeks 21.00 uur
Feit:inbraak in school
Buurtbewoners hoorden glasgerinkel en zagen dat er een ruit van de school vernield was. en zagen tevens dat een jongeman door de struiken wegrennen met in zijn haden een stereoinstallatie. Hierna sprong hij op een bromfiets en reed hard weg. ri. De Anklaar. Buurtonderzoek leverde niets op. WEl bleek inderdaad uit de school de stereo te zijn verdwenen.

Apeldoorn, Kapelstraat
dd. 26 juli om 23.15 uur
Feit: dronken op de scooter
betrokkene:22-j man uit Apeldoorn
Man reed zonder helm en bij controle rook de politie drank. Op het bureau blies hij 475 Ugl=1 promile. Ook was hij niet in het bezit van een geldig bromfietscertificaat. 3 maal een bekeuring dus.

Apeldoorn, Bloemheuvellaan
dd. 27 juli omstreeks 04.50 uur
Feit: inbraak in woning
betrokkene: 37-j man uit Apeldoorn
Aangever hoorde iets in zijn woning en toen hij beneden kwam zag hij een manspersoon die de woning uitvluchtte. Aangever mist nu zijn polstas met inhoud en een gsm. Signalemnt van de inbreker: 1.80 m, teneger postuur, halflang krullend donker haar, donkere lange broek en een blauw jack.

Lieren, Kanaal Zuid
dd. 27 juli om 05.40 uur
Feit: auto tegen verkeersbord motorblok vliegt door klap in kanaal betrokkene: 32-j man uit Apeldoorn.
De man reed met zijn auto vanuit Apeldoorn ri. Dieren. Volgens de man kwam er vanuit de zijweg, thv camping De Bosgraaf, een auto de weg opgereden deze auto kwam volgens betrokkene op zijn weghelft waardoor hij uit moest wijken en hij de macht over het stuur kwijt raakte waarna zijn auto in de slip raakte. Al driftend ramde hij een voorangsbord en kwam tot stilstand tussen een rij bomen zonder deze geraakt te hebben. Door de klap was het motorblok uit de auto gelanceerd en kwam in het kanaal terecht. De airbags van de auto klapten uit en met een pijnlijke linkerpols stapte de man uit zijn zwaar gehavende auto. later bleek hij een botje in de pols te hebben gebroken. De man bleek ook alcohol te hebben gedronken de blaastest wees uit een UGL van 445 = 1 promile. De brandweer haalde later het motorblok uit het kanaal en de auto werd afgesleept. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste oorzaak van de aanrijding en is nog op zoek naar de automobilist uit de zijweg thv de Bosgraaf.

De uitgaansnacht van zaterdag op zondag is rustig verlopen er werden nog wel bekeuringen uitgedeeld voor verkeerd parkeren 13 stuks, aan 1 wildplasser en aan een automobilist omdat hij zijn autogordel niet droeg.

Einde bericht

Rein Brummel.
06-51084364