Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Emmen 26-07-2003
Persberichten zaterdag 26 juli 2003
Ernest Zinsmeyer 06 22662875

Met auto het kanaal in
GEESBRUG Vrijdagmiddag tegen 15.45 uur raakte een 47-jarige man uit Noordseschut met zijn auto in het water van de Verlengde Hoogeveense Vaart. Onder het rijden sloeg zijn motor af. Terwijl de auto nog reed probeerde hij opnieuw te starten en raakte daarbij in de berm. Vervolgens reed de auto het water in. De bestuurder kon ongedeerd de wal bereiken. De scheepvaart is enkele uren gestremd geweest.

Alcomobilist raakt rijbewijs kwijt
MEPPEL Vrijdagavond omstreeks 21.30 uur reed een 32-jarige man uit Meppel met zijn auto over de Gasgracht, terwijl hij had gedronken. Bij de blaastest scoorde hij 895, ruim twee promille. Hij kreeg een dagvaarding en kon zijn rijbewijs inleveren. Dat is ingevorderd.

Fietsendieven ingerekend
DALEN Vrijdagavond werden twee mannen uit het Duitse Bremen, 23 en 24 jaar, betrapt bij de diefstal van twee fietsen op het terrein van de Huttenheugte. De huurder van de fietsen betrapte de twee en droeg ze over aan de politie. Ze kregen een dagvaarding uitgereikt.

Woninginbraken
ZUIDLAREN Vrijdagmiddag is ingebroken in een woning aan de Ekkelkamp. De 50-jarige bewoner mist onder meer sieraden. De dader is binnen gekomen door het slaapkamerraam te vernielen.
HOOGEVEEN Vrijdag in het begin van de avond is ingebroken in een woning aan De Drift. De 58-jarige bewoner mist ook sieraden. De daders kwamen hier binnen via een slaapkamerraam op de bovenverdieping.

Man aangehouden na mishandeling
ELIM Vrijdagavond is een 31-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden nadat hij aan de Prieswijk een vrouw had mishandeld en de inboedel van de woning had vernield. Hij is ingesloten en zal, nadat alle drank is uitgewerkt, worden verhoord.