Politie IJsselland

Persinfo politie regio IJsselland
Deventer
van Donderdag 24-jul-2003 07:00 uur
tot Vrijdag 25-jul-2003 06:59 uur
Piket Freek Fridrichs
0378-4963891



---


EENZIJDIG VERKEERSONGEVAL MET LETSEL



DEVENTER - Vond gistermorgen omstreeks 06.57 uur een eenzijdig verkeersongeval plaats op de Hamburgweg. De 16 jarige bestuurder van een scooter uit Deventer verklaarde de macht over het stuur te hebben verloren in de bocht van de Hamburg straat met de Lubeckstraat. Een valpartij was het gevolg. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.
(03-092440)



---


DIEFSTAL COMPUTER APPARATUUR NA INBRAAK



DEVENTER - Bleek vanmorgen omstreek 05.05 uur te zijn ingebroken in een bedrijf aan de Kazernestraat. De ruit van een toegangsdeur was vernield. Uit het pand bleek computerapparatuur te zijn gestolen. Totale schade diefstal is op dit moment niet bekend. De technische recherche stelt een onderzoek in.
(03-092931)



---


WINKELDIEVEN AANGEHOUDEN



DEVENTER - Werden gistermiddag omstreeks 14.00 uur in een groot winkelbedrijf aan de Brink twee winkeldieven door beveiligingsbeambten betrapt op winkeldiefstal met een geprepareerde tas. In het gezelschap van de twee verdachte vrouwen, respectievelijk 32 en 29 jaar uit Zwolle, bevonden zich drie kinderen van 10, 7 en 5 jaar. De verdachten hadden met een geprepareerde tas in de winkel een kledingstuk gestolen. De twee verdachten zijn aangehouden, waarna het gehele gezelschap is overgebracht naar het bureau. Na verhoor zijn de verdachten met een dagvaarding samen met de kinderen in vrijheid gesteld.

(03-092654)



---


CONTROLE GEDRAGSREGELS



DEVENTER - Tijdens een gisteren gehouden controle gedragsregels in de binnenstad vijf mini's uitgeschreven voor rijden in een gesloten verklaring met bromfiets /snorfiets,op de Brink. Tevens een mini uitgeschreven voor parkeren in parkeerverbod in de Prinsenplaats.
---


Einde dagrapport Pers Deventer


---- --



Persinfo Politieregio IJsselland
Persberichten Steenwijk, Horst & Waterland
van Donderdag 24-jul-2003 07:00 uur
tot Vrijdag 25-jul-2003 06:59 uur
Piket: Freek Fridrichs (038 4963891)
Door Frank Dijkema =============================================================================

ACHT LINDENBOMEN OMVERGETROKKEN


Staphorst - Aan de Oosterparallelweg tussen de Gorterlaan en het einde van de bebouwde kom zijn er acht lindebomen met geweld omvergetrokken. Vermoedelijk is dit gebeurd tussen donderdagmiddag 16.00 uur en vrijdagochtend.
(03-092494)


---



POLITIE KOMT OP AFSPRAAK



Door te gaan werken op afspraak in plaats van de bureaus beperkt open te stellen wil de politie Steenwijkerland haar service aan het publiek verhogen.

Openstelling bureaus gewijzigd
Tot nu toe waren de bureaus in Vollenhove en Oldemarkt op bepaalde tijden beperkt open. De doelstelling was dat medewerksters van het teamsecretariaat dan aanwezig zijn om het publiek te woord te staan en aangiften op te nemen. In de praktijk is er in deze bureaus weinig tot helemaal geen aanloop. Regelmatig zitten de medewerkers voor niets in de bureaus. Op het bureau Steenwijk is de aanloop aanzienlijk. Die medewerkers worden daar gemist.
Daarom is de openstelling in Vollenhove en Oldemarkt niet langer verantwoord.

Teamchef Gert Telman van het team Steenwijkerland: "Het is onzin om de bureaus koste wat kost open te houden, omdat dat altijd zo is geweest. Het kost veel capaciteit en het rendement is niet navenant. We kunnen met een andere werkwijze ook service bieden en de tijd die we er mee winnen aan andere zaken besteden."

Praatpaal verdwijnt
Ook de praatpalen gaan verdwijnen. Middels deze praatpalen kon de burger contact maken met de centrale van het Landelijk Telefoonnummer Politie (0900-8844). De praktijk wijst uit dat deze service niet wordt gebruikt. Als men de politie wil bellen gaat men niet eerst naar een praatpaal maar belt zelf, zo leert de praktijk.

Telefonische afspraak
Dit betekent dat de politie Steenwijkerland een andere werkwijze invoert. De openingstijden van de politiebureaus in Oldemarkt en Vollenhove verdwijnen, maar er komen rechtstreekse afspraken voor terug. Die afspraak kan de burger dus telefonisch maken.
De politie vraagt van haar klanten om bij aangiften of een gesprek eerst te bellen met de politie Steenwijkerland voor een afspraak. Daarvoor kan het landelijk nummer 0900-8844 worden gebeld. Men maakt dan met de politie een afspraak in het politiebureau in Steenwijk. Ook kan er bijv een afspraak worden gemaakt met een wijkagent, die dan langskomt.

Politiechef Telman: " Het is zowel voor de politie als voor de inwoners van Vollenhove en Oldemarkt een verbetering. De burger hoeft niet te wachten tot het bureau weer open is en wij zitten niet te wachten totdat er een klant komt. Omdat we op afspraak werken bepalen we samen het tijdstip dat het beste uitkomt en men hoeft niet te wachten voor men aan de beurt is.
Voor individuele gevallen blijft het mogelijk dat mensen niet naar het politiebureau hoeven te komen maar dat we bij de mensen thuiskomen om bijvoorbeeld een aangifte op te nemen. De omstandigheid maar ook de aard van de zaak speelt hierin mee. Voor dringende en schrijnende gevallen is er service op maat".

Politie is herkenbaar en servicegericht
De visie van de politie is dat zij zich steeds wil verbeteren en dat zij herkenbaar en servicegericht wil zijn. Dat maakt dat zij herkenbaar op straat de burger wil benaderen en niet vanachter een buro wil wachten. Centraal staat dat de burger geholpen wil worden en daarin juist wil de politie een verbeterslag maken.

De wijkagenten hebben een prominente rol. Zij zijn en blijven aan het werk in hun wijk. Met name de wijkagent zal de burger kunnen helpen bij problemen als bijvoorbeeld overlast. In Vollenhove en Oldemarkt houden zij een spreekkamer.

Voor het geval dat iedere seconde telt blijft het alarmnummer 112 van toepassing.
Vanaf 1 augustus 2003 werkt de politie Steenwijkerland op afspraak: 0900-8844.

---


Einde Persberichten Steenwijk, Horst & Waterland


---- --



Persberichten Salland 1
van Donderdag 24-jul-2003 07:00 uur
tot Vrijdag 25-jul-2003 06:59 uur
Piket: Freek Fridrichs (038 4963891)
Door Frank Dijkema
---



CONTROLE OP RIJKSSTRAATWEG


Wijhe/Olst - Gisterenmorgen is er met de motor gecontroleerd op de Rijksstraatweg. Dit resulteerde in zeven bekeuringen. Er werd één bekeuring uitgedeeld voor het rijden op een bromfiets zonder certificaat. Vijf bekeuringen voor het niet dragen van de autogordel en één bekeuring voor niet kunnen tonen van een rijbewijs.
(03-092645)


---


Einde Persberichten Salland


---- --



Dagrapport Pers Hardenberg/Dalfsen/Ommen
van Donderdag 24-jul-2003 07:00 uur
tot Vrijdag 25-jul-2003 06:59 uur
Rein Kloppenburg
Piket: 038-4963891

---


INVALIDENVOERTUIG IN BOTSING MET EEN TRACTOR



OMMEN - Donderdagmiddag omstreeks 15.15 uur reed een 50-jarige man uit Zwartsluis in zijn invalidenvoertuig over Prinses Julianastraat op de fietsstrook, gaande in de richting Stationsweg. Voor hem in dezelfde richting reed een tractor op de rijbaan. Door de noodzaak van het verkeer geboden remde de tractor. Omdat aan de tractor een siclomaaier zat en vrij breed was, stond deze gedeeltelijk op de fietsstrook. De man uit Zwartsluis kwam met zijn invalidenwagen vast te zitten onder de siclomaaier. Hij heeft hier geen letsel door opgelopen, maar wel schade aan zijn invalidenwagen. De bestuurders hebben kort met elkaar gesproken, maar toen is tractor weggereden zonder zijn gegevens achter te laten. De bestuurder is een man, ongeveer 35 jaar, blond haar. De tractor was geel en 4-assige siclomaaier.
(03-092730)



---


WINKELDIEF NA ACHTERVOLGING AANGEHOUDEN



HARDENBERG - Omstreeks 15.15 uur kwam er een melding van een winkeldiefstal aan de Brink. Een 25-jarige man uit Hoogeveen had twee mobiele telefoons weggenomen en was, toen hij werd betrapt, weggerend richting centrum, achtervolgd door personeel van de winkel. Hij gooide onderweg de telefoons van zich af. Hierdoor is schade ontstaan aan de telefoons. In de Voorstraat werd de man met behulp van omstanders in de kraag gevat. Hij werd overgebracht naar het bureau. Met een dagvaarding werd hij heengezonden.
(03-092691)



---


MAN AANGEHOUDEN VOOR BELEDIGING



HARDENBERG - Tijdens surveillance op de Markt werden politiemensen omstreeks 04.15 uur aangesproken door een man dat een groepje mensen tegen zijn auto stond/zat. Hij was hier niet zo blij mee. Na meerdere keren vragen wenste men nog steeds niet te vertrekken. Een 23-jarige man uit Dedemsvaart schold nadat hij werd verwijderd de politiemensen uit. Hij werd aangehouden voor belediging en overgebracht naar het bureau. Met een bekeuring werd hij heengezonden.
(03-092925)



---


VERKEERSCONTROLES



DALFSEN, RONDWEG


LEMELERVELD, PROVINCIALE WEG N348


HARDENBERG, EUROPAWEG


DEDEMSVAART, HOOFDVAART


Van 16.30 tot 21.30 uur werden controles gehouden gericht op bromfietsen
met het volgende resultaat:
constructiesnelheid: 14 x
geen helm:4 x
geen rem:3 x
geen koppeling:1 x
Overschrijding max. snelheid met 40 km/u:1 x
(03-092843)


---


Einde dagrapport Pers Hardenberg/Dalfsen/Ommen


---- --



Politie IJsselland
Persberichten Kampen
van Donderdag 24-jul-2003 07:00 uur
tot Vrijdag 25-jul-2003 06:59 uur
Piket: Freek Fridrichs (038 4963891)
Door Frank Dijkema
---



Geen relevante persberichten

---


Einde Persberichten Kampen


---- --



Dagrapport Pers Zwolle
van Donderdag 24-jul-2003 07:00 uur
tot Vrijdag 25-jul-2003 06:59 uur
Rein Kloppenburg
Piket: 038-4963891

---


TE SNEL: RIJBEWIJS KWIJT



ZWOLLE - Op de Ittersumallee werd 's avonds met de lasergun een snelheidscontrole gehouden. Een 19-jatrige man uit Zwolle reed met een snelheid van 104 km/u ipv de toegestane 50. Proces-verbaal wordt opgemaakt en het rijbewijs wordt ingevorderd.
(03-092866)



---


DRIE WINKELDIEVEGGES AANGEHOUDEN



ZWOLLE - Drie vrouwen gedroegen zich omstreeks 19.30 uur verdacht in een winkel aan de Bisschop Willebrandlaan. Door het personeel werd gezien dat de dames bij de vitrine pakjes vlees onder hun rokken stopten. Dit werd niet bij de kassa afgerekend. Ze werden door het personeel aangehouden. Intussen probeerden de dames de gestolen goederen van zich af te gooien. Het bleek dat ze geprepareerde rokken aan hadden met dubbele voering. Ze hadden voor ongeveer 55 euro aan goederen gestolen. De vrouwen, 21, 32 en 33 jaar uit Lelystad zijn voor nader onderzoek ingesloten.
(03-092793)



---


WINKELDIEVEGGE AANGEHOUDEN



ZWOLLE - Omstreeks 18.40 uur kwam er een melding van een winkeldievegge bij een supermarkt aan de Assendorperstraat. Een 45-jarierg vrouw uit Zwolle had in de winkel verpakking van etenswaar geopend en was eruit gaan eten. Door winkelpersoneel werd ze aangehouden. Pv winkeldiefstal wordt opgemaakt.
(03-092813)



---


WINKELDIEF AANGEHOUDEN



ZWOLLE - Een 15-jarige jongen uit Zwolle werd omstreeks 21.00 uur in een winkel aan de Pletterstraat aangehouden voor diefstal van een petje twv 11 euro. Een getuige zag dat hij het petje aan een andere jongen gaf. Daarna hebben beide de winkel verlaten. De jongeman wordt naar Halt sturen. Het onderzoek wordt voortgezet.
(03-092833)



---


DRONKEN MAN INGESLOTEN



ZWOLLE - Vannacht omstreeks 00.15 uur kwam er een melding dat iemand laveloos op
de grond zou liggen in de Verenigingstraat. Ter plaatse bleek een 33-jarige Zwollenaar niet meer te kunnen staan of lopen. Hij werd ingesloten voor openbare dronkenschap.
(03-092892)



---


Einde dagrapport Pers Zwolle


---- --