LOOK@T

15 miljoen kleurplaten afgedrukt via www.kleurplaten.nl

Oldenzaal, juli 2003

De 15 miljoenste kleurplaat is inmiddels afgedrukt via de site Kleurplaten.nl. Dit aantal is gerealiseerd sinds de start op 1 juli 2000. De vorige mijlpaal dateert van 17 oktober 2002, waarop de 10 miljoenste kleurplaat werd afgedrukt! Het totaal aantal afgedrukte kleurplaten toont ieder jaar weer een sterke groei. Verwachting is dat over 2003 in totaal 7,5 miljoen kleurplaten afgedrukt zullen worden via de site Kleurplaten.nl. Uit deze cijfers blijkt dat kleuren nog steeds erg favoriet is en dat voor het vinden van kleurplaten en het gebruik ervan het internet een steeds populairdere bron wordt!

Wist u dat het aantal van 15 miljoen kleurplaten overeenkomt met:
-een stapel kleurplaten van 1.650 meter hoog;
-maar liefst 73.800 kg papier;

-een afstand van 4.455 km als je de kleurplaten allemaal achter elkaar neerlegt.

www.kleurplaten.nl is gericht op kinderen van 4 tot 12 jaar. Iedereen kan de site bezoeken en het gebruik is geheel gratis. Het inkleuren van kleurplaten is van oudsher een zeer geliefde bezigheid. Kleuren is altijd leuk, maar ook educatief. Spelenderwijs ontwikkelt het kind zijn motoriek, leert het zich te concentreren en groeit de creativiteit.

www.kleurplaten.nl is sinds juli 2000 operationeel. In slechts enkele maanden tijd is deze site uitgegroeid tot de grootste kindersite van Nederland. Over het afgelopen halfjaar telde www.kleurplaten.nl gemiddeld 20.000 bezoekers per dag en ruim 4,3 miljoen pageviews per maand. Per jaar worden via deze site tussen de 5 en 7 miljoen kleurplaten afgedrukt. Tevens wordt elke maand een nieuwsbrief verzonden naar ruim 140.000 abonnees van Kleurplaten.nl om haar leden op de hoogte te houden van de laatste nieuwtjes.