Gemeente Breda

Persberichten

24-07-2003

Start ontwikkelingsstudie voor Doornbos en Linie

Onder de vlag van Breda Noordoost, 'Samenwerken aan Leefbaarheid' heeft het college van burgemeester en wethouders opdracht gegeven om een ontwikkelingsstudie voor de buurten Doornbos en Linie te maken.

De laatste maanden hebben zich rond en in Doornbos en Linie belangrijke ontwikkelingen voorgedaan, die in de komende jaren grote invloed op het gebied zullen hebben.

Die ontwikkelingen zijn het stopzetten van de productie bij Interbrew Breda, het beschikbaar komen van de locatie Brabantwater voor mogelijk andere functies en de wijze waarop de Spoorzone in oostelijke richting onsloten moet worden. Daarnaast gaat het om de ontwikkelingen op het Euretcoterrein en de aanwijzing van Hoge Vucht/Doornbos-Linie als kanswijk in het kader van de 'vijftig prioriteitswijken aanpak' van de rijksoverheid.

Zoals gebruikelijk bij 'Samenwerken aan Leefbaarheid' komt ook de studie Doornbos-Linie tot stand volgens de methode van een open planproces. Dat betekent dat de studie een coproductie wordt van gemeente, bewoners, gebruikers, eigenaren en sociale instanties in het gebied.

Al in november van dit jaar moet de studie gereed zijn. Na de vakantieperiode wordt een wijkkrant uitgebracht, met als thema Doornbos-Linie. In deze krant zal de stand van zaken rond de studie worden uitgelegd en wordt aangegeven hoe alle betrokkenen bij het gebied kunnen deelnemen aan het project.

Breda, 24 juli 2003