Gemeente Woudenberg


2003-057

WOUDENBERG, 23 juli 2003 De gemeente Woudenberg heeft, in samenwerking met de brandweer Woudenberg, een brochure uitgegeven over de veiligheidseisen tijdens en na (ver)bouwwerkzaamheden in de woning. Voor bepaalde bouwwerken is niet langer een bouwvergunning nodig. De brandweer kan dus niet meer vooraf controleren of het te (ver)bouwen bouwwerk voldoet aan de brandveiligheidseisen. Daarom is een speciale brochure uitgegeven.

Vergunningvrij bouwen betekent níet, dat geen rekening hoeft te worden gehouden met de brandveiligheidseisen, zoals vermeld in het Bouwbesluit. Integendeel. Als bij controle achteraf blijkt, dat het bouwwerk niet voldoet aan brandveiligheidseisen, kan de brandweer besluiten om handhavend op te treden.

De brochure wordt op verzoek gratis verstrekt aan belangstellende inwoners. Zij kunnen contact opnemen met de medewerkers van Bouw- en Woningtoezicht, telefoonnummer (033) 286 91 80 (tussen 9.00 en 12.00 uur). De brochure ligt ook in het informatiecentrum van het gemeentehuis.
Footer afbeelding