Gemeente Bergh

Verordening leerlingenvervoer gemeente Bergh juni 2003 23-07-2003

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 139 van de Gemeentewet bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 26 juni 2003 heeft vastgesteld:

De Verordening leerlingenvervoer gemeente Bergh juni 2003

Samenvatting verordening
Op 1 augustus 2003 treedt de Wet leerlinggebonden financiering in werking. Vanaf 1 augustus 2003 wordt op basis van deze nieuwe wet de cluster 4-school (voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen, leerlingen van pedologische instituten én langdurig zieke kinderen) waarvoor de commissie voor indicatiestelling (cvi) een advies heeft afgegeven, aangemerkt als de dichtstbijzijnde toegankelijke school. Dit betekent dat de gemeente moet voorzien in vervoer van een leerling met een indicatie van een dergelijke school, ook als deze in kilometers niet de dichtstbijzijnde school in de regio is.

Daarnaast is de wet op de inkomstenbelasting 1964 vervangen door de Wet op de inkomstenbelasting 2001. Om nu te bepalen of op grond van artikel 23 van de Verordening leerlingenvervoer gemeente Bergh juni 2003 een drempel bedrag kan worden geheven aan ouders wordt voortaan het gecorrigeerde verzamelinkomen van ouders gevraagd in plaats van het belastbaar gezinsinkomen. Dit gecorrigeerde verzamelinkomen kan door de ouders worden verkregen door een IB 60-formulier op te vragen bij de Belastingdienst.

De verordening treedt in werking op 01 augustus 2003.

De verordening ligt voor een ieder kosteloos ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis.

Ingevolge de Tijdelijke referendumwet zijn verordeningen referendabele besluiten. Dit betekent dat verordeningen gemeentelijke besluiten zijn waarbij u door middel van een raadgevend correctief referendum zich kunt uitspreken of u voor of tegen de verordening bent.

Beroepschrift
Burgemeester en wethouders achten bovengenoemd raadsbesluit referendabel, dit besluit kan dus onderwerp zijn van een referendum. Tegen dit besluit van burgemeester en wethouders staat beroep open bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. De termijn voor het indienen van een beroepsschrift bedraagt zes dagen na deze bekendmaking.

Referendumverzoek
Iedere kiesgerechtigde binnen de gemeente Bergh kan een inleidend referendumverzoek indienen binnen drie weken na de bekendmaking van dit besluit. Bij de publieksbalie in het gemeentehuis is voor het inleidend referendumverzoek een formulier beschikbaar, dat u daar persoonlijk dient te tekenen en in te dienen.