Persberichten - 23/07/2003

Umicore verwerft sommige germaniumactiva van EaglePicher Technologies

Umicore USA Inc. heeft sommige germaniumactiva van EaglePicher Technologies in Quapaw (Oklahoma, VS) overgenomen voor een cashbedrag van om en bij USD 15 miljoen. Deze activa betreffen de productie van germaniumhoudende producten voornamelijk bestemd voor de infraroodoptiek en de optische vezels. De activa van EaglePicher met betrekking tot germaniumsubstraten zijn niet in de overname begrepen.

Deze overname kadert in de globale wereldwijde groeistrategie van de activiteit Nieuwe Materialen van Umicore.

Het nieuw verworven bedrijf (voorheen EaglePicher Electro-Optic Materials) zal Umicore Optical Materials USA Inc. heten. Het zal geïntegreerd worden in de business unit Electro-Optic Materials van Umicore en zal haar een waardevolle productie-en verkoopbasis in de VS bieden.

PROFIEL
Umicore is een internationale metaal- en materialengroep. Zijn activiteiten zijn voornamelijk geconcentreerd rond vier bedrijfssectoren: Nieuwe Materialen, Koper, Edele Metalen en Zink. Elke bedrijfssector is opgedeeld in verschillende marktgerichte business units.

Umicore legt zich toe op toepassingsgebieden waarvan ze weet dat haar expertise inzake materiaalkennis en metallurgie een verschil kan maken, of dat nu is in producten voor alledaags gebruik of in toepassingen die aan de spits staan van nieuwe, opwindende technologische ontwikkelingen. De allesoverheersende doelstelling van Umicore - duurzame waarde creëren - is gebaseerd op het streven om metalen te ontwikkelen, te produceren en te recycleren op een wijze die in overeenstemming is met haar beleidsverklaring: materials for a better life.

De Umicore Groep beschikt over industriële installaties op alle continenten en levert diensten aan een wereldwijd klantenbestand. In 2002 boekte hij een omzet van EUR 3,2 miljard en hij heeft op dit ogenblik ongeveer 9.000 mensen in dienst.

Bron: Umicore
Provider: Euronext Brussels