Ingezonden persbericht

Networking Event ne2000 in Nuenen

Nog 7 dagen en het feest kan beginnen!
ne2000, press any key to continue, het 4e netwerk outdoor netwerk evenement.

Rotterdam, 10-07-2003 - Van 22 t/m 28 juli vindt in Nuenen, vlakbij Eindhoven, ne2000 plaats. Het weer zit mee, het zwembad is geregeld, het netwerk ligt klaar om uitgerold te worden, met andere woorden, ne2000, het outdoor netwerk evenement gaat fantastisch worden! Nu is het alleen nog wachten tot de poorten op 22 juli om 18:00 open gaan en de bezoekers met tent en computer arriveren zodat men games kan spelen, kan netwerken, bestanden kan uitwisselen, een duik kan nemen in het zwembad en een poging kan doen om de speciaal hiervoor ingerichte servers te hacken.

Op het terrein zal naast het netwerk ook internet aanwezig zijn. Dit zal wederom op de vorig jaar bewezen manier van wireless internet gebeuren. Er wordt door middel van een straalverbinding van Nuenen naar Eindhoven (zo'n 6 kilometer) informatie van en naar het internet verzonden. De Stichting Networking Event 2000 is pionier als evenement om een dergelijke straalverbinding te gebruiken. Vanaf Eindhoven gaat al ons internetverkeer over de verbinding van Surfnet, het supersnelle onderzoeksnetwerk in Nederland.

Om de week door te komen heeft men ook goede voeding nodig. Met behulp van Rob Adriaans (van het jaar in het nieuws met een schaap met 6 poten) wordt er elke dag tegen een kleine vergoeding een warme maaltijd en een heerlijk ontbijt verzorgd.

Sommige mensen zoeken naast voedsel, computers en eventueel wat slaap ook nog ander vermaak. Tijdens ne2000 worden er diverse activiteiten georganiseerd. Zo zijn er lezingen over spam, linux en security, is er een lockpicking workshop, zal er ook een dropping worden gehouden en is het lekker vertoeven bij het kampvuur.

De nodige faciliteiten zoals toiletten en douches zullen ook aanwezig zijn. De stroomvoorziening is dusdanig opgezet dat er voldoende capaciteit is voor ruim 500 computers en/of keukenapparaten. Als men niet de hele dag in een hete tent wil zitten met de computer dan is het mogelijk om deze in een grote hal neer te zetten. In deze hal, waar het over het algemeen stukken minder warm is als in een tent, kan men gezellig bij elkaar zitten te computeren.

Het groot openlucht netwerkevenement maakt dit alles bij elkaar voor de computerliefhebber, van hacker tot newbie, gecombineerd met de sfeer en alle gemakken van een kwaliteitscamping, een supercamping!

ne2000, "press any key to continue" wordt dit jaar voor de 4e keer gehouden. Van 22 tot en met 28 juli in Nuenen, vlakbij Eindhoven http://www.ne2000.nl

Voor meer informatie over ne2000, kunt u contact opnemen met Martijn Zweistra, secretaris & PR Stichting Networking Event 2000 op telefoonnummer 06-51517527 of e-mailen naar promotie@ne2000.nl; Alle pers kan tijdens het evenement gratis langskomen op het terrein voor interviews en reportages.