Ingezonden persbericht

Invasie van 400 hackers en nerds in Nuenen!
ne2000, press any key to continue, het 4e netwerk outdoor netwerk evenement.


- Eind juli vindt in Nuenen, vlakbij Eindhoven, het vierde evenement van Stichting Networking Event 2000 plaats. Tijdens dit outdoor netwerk evenement, waar bezoekers verwacht worden met tent en computer, kan men games spelen, netwerken, bestanden uitwisselen, een duik nemen in het zwembad en een poging doen om de speciaal hiervoor ingerichte servers te hacken. ne2000 draait vooral om gezellig met andere computerliefhebbers een leuke tijd te beleven. Niet alleen de hele dag naar een beeldscherm staren maar ook ervaringen en kennis uitwisselen bijvoorbeeld 's avonds bij het kampvuur.

Tijdens ne2000 worden er diverse lezingen en workshops gegeven. Dit jaar zullen er onder andere lezingen zijn over spam, linux en security. Er zal wederom een lockpicking workshop zijn.

Lockpicken is de kunst om een slot schadevrij te openen, zonder gebruik te maken van een sleutel. Dit 'openen zonder schade' kan op verschillende manieren, maar gebeurt doorgaans met speciaal daarvoor bestemde gereedschapjes.

Naast de lezingen en workshops worden er ook andere activiteiten georganiseerd. Zo is er onder andere een kampvuur waar men 's avonds gezellig omheen kan zitten. Ook zal er weer een dropping georganiseerd worden. De groep winnaars van deze dropping zal, net als de winnaars van bijvoorbeeld de gamecompetities, een klein presentje ontvangen.

Op het terrein zijn alle faciliteiten aanwezig die ervoor zorgen dat iedereen een aangenaam verblijf heeft. Zo zijn er bijvoorbeeld toiletten en douches, en is er een klein zwembad, zodat je ondanks de lange dagen toch altijd fris weer verder kunt. Uiteraard is ook de stroomvoorziening goed geregeld. Er is voldoende capaciteit voor ruim 500 computers keukenapparaten zoals waterkokers en dergelijke.

Natuurlijk is er overal op het hele terrein een razendsnelle netwerkverbinding en internet. Deze internet verbinding is aangesloten op Surfnet, het supersnelle onderzoeksnetwerk in Nederland. Hierdoor kan men internetten tot en met 20 keer ADSL snelheid.

Indien men niet de hele dag in een kleine warme tent wil zitten met zijn computer is het mogelijk om deze in een grote hal te zetten zodat men bij elkaar zit.

ne2000 verzorgt ook goede catering mogelijkheden waardoor iedereen tegen kleine vergoeding elke dag van een warme maaltijd en een wereldsontbijt.

Dit alles bij elkaar maakt het voor de computerliefhebber, van hacker tot newbie, een supercamping: de gezelligheid van een groot openlucht netwerk evenement, gecombineerd met de sfeer en alle gemakken van een kwaliteitscamping!

ne2000, "press any key to continue" wordt dit jaar voor de 4e keer gehouden. Van 22 tot en met 28 juli in Nuenen, vlakbij Eindhoven

http://www.ne2000.nl

Voor meer informatie over ne2000, kunt u contact opnemen met Martijn Zweistra, secretaris & PR Stichting Networking Event 2000 op telefoonnummer 06-51517527 of e-mailen naar promotie@ne2000.nl; Alle pers kan tijdens het evenement gratis langskomen op het terrein voor interviews en reportages.