Gemeente Breda

Persberichten

22-07-2003

Metalen fietsers maken verkeer attent op fietspad

Op dinsdag 22 juli heeft de gemeente Breda ter hoogte van de oversteekplaats voor fietsers aan het Koldenhofpad (IABC) twee metalen silhouetten van een fietsende man en vrouw geplaatst. De twee silhouetten staan ieder aan een kant van de oversteekplaats en komen elkaar als het ware vanuit tegengestelde richting tegemoet gereden. Het doel van het plaatsen van de twee figuren is het aankomend verkeer attent te maken op de overstekende fietsers, die op deze plaats voorrang hebben. Het plaatsen van de twee 'kunstwerken' is onderdeel van het herstructureringsproject fietspad Breda - Etten-Leur.

De fietsende silhouetten zijn ontworpen door Martien Kuipers, een van de verkeersontwerpers van de gemeente Breda. In samenwerking met firma Wagemakers uit Zevenbergen zijn de silhouetten vervolgens vervaardigd.

De oversteekplaats is onderdeel van de voorbeeldfietsroute tussen Breda en Etten-Leur die op dit moment verbeterd en uitgebreid wordt. Zo worden in 2004 jaar enkele fietsrustplaatsen en een uitkijktoren langs de HSL-A16 toegevoegd. Daarnaast is de fietsroute ook onderdeel van het verkeersplan Breda. In dit plan wordt onder andere rekening gehouden met een groei van het fietsgebruik met 40% in Breda. De voorbeeldfietsroute wordt in fasen aangelegd. Eind 2003 is de gehele fietsroute, op de passage met HSL/A16 na, gereed.

Breda, 22 juli 2003