Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (22/7)

Bergen op Zoom, dinsdag 22 juli 2003

Vader en zoon houden inbreker aan

BERGEN OP ZOOM: In de nacht van maandag op dinsdag werd een bewoner van de Sibeliusstraat omstreeks 00.30 uur wakker van de warmte. Hij besloot het rolluik, dat hij eerder die avond gesloten had, te openen en zag tot zijn verbazing licht branden in zijn garage, die aan de overzijde van de straat is gelegen. De man bedacht zich geen moment en ging samen met zijn zoon naar buiten, terwijl zijn echtgenote telefonisch de politie inschakelde. De twee mannen troffen de inbreker nog in de garage aan. De man schrok behoorlijk, ontvluchtte via het raam de garage en maakte zich pijlsnel uit de voeten. De 18-jarige zoon bedacht zich geen moment en zette, op zijn blote voeten, de achtervolging in. Hoewel de verdachte bijzonder snel was, wist de zoon hem bij te houden en slaagde hij er uiteindelijk in de man te overmeesteren en mee terug te voeren naar de garage. Mede vanwege het feit dat de jongeman door het nachtelijk uur redelijk schaars gekleed was, hield hij aan de achtervolging nog een paar behoorlijke schaafwonden over.
Tijdens het gesprek dat zich in de garage ontspon, liet de verdachte zich ontvallen te hebben ingebroken, omdat hij zon honger had. De vrouw des huizes bedacht zich niet, liet zich van haar menselijke kant zien en maakte, in afwachting van de politie, een voedzame broodmaaltijd voor de inbreker klaar.
De 25-jarige verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats verklaarde het te hebben voorzien op het gereedschap, dat hij in de garage had zien liggen. Hij is door de politie ingerekend en meegenomen naar het bureau. De familie is vanwege haar adequate optreden door de politie in het zonnetje gezet.

Woninginbraak

BERGEN OP ZOOM: Gisterenavond ontdekte de bewoner van een woning op de eerste woonlaag van de Heiningen-flat, dat tijdens zijn afwezigheid in de woning was ingebroken. Het inbrekersgilde is vermoedelijk binnengekomen via een klapraampje dat werd ingeslagen. In de woonkamer is een bedrag aan geld ontvreemd. De politie heeft ter plaatse een sporenonderzoek laten verrichten.

Onderzoek naar aanrijding op A58 nog niet afgerond

HOOGERHEIDE: De politie onderzoekt nog altijd wat oorzaak is van de zware aanrijding die maandagmiddag heeft plaatsgevonden op de Rijksweg A58 bij Hoogerheide. Hierbij kwamen de twee inzittenden van een personenauto om het leven. Het betreft een 36-jarige man uit Rucphen en een 35-jarige inwoner van Antwerpen. De vrachtwagenchauffeur liep geen letsel op, maar is nog altijd in shocktoestand. Hij kon ook dinsdag nog niet door de politie worden gehoord.
Uit het sporenpatroon komt naar voren dat de toedracht rond het ongeval waarschijnlijk toch enigszins afwijkt van hetgeen gisteren kort na het ongeval werd aangenomen. Een ooggetuige, die op de A58 in de tegenovergestelde richting reed, verklaarde in eerste instantie dat de personenauto op de rechterrijbaan reed en vermoedde dat de vrachtwagen de personenauto wilde inhalen. Uit het aangetroffen sporenpatroon op het wegdek is echter gebleken dat de vrachtwagenchauffeur op het moment van de aanrijding naar behoren midden op de rechterrijbaan heeft gereden en hoogstwaarschijnlijk de maximaal toegestane snelheid niet heeft overschreden. De personenauto is onder een hoek door de vrachtwagen geraakt, waardoor het vermoeden is gerezen dat de personenauto op het moment dat het ongeval zich voordeed, niet geheel recht op de rijbaan reed. Omdat er daarnaast naar schatting een verschil in snelheid tussen de twee voertuigen bestond van zon 30 km/u, sluiten de rechercheurs niet uit dat de personenauto vanaf de uitvoegstrook om onbekende reden plotseling terug de hoofdrijbaan op gereden is. De politie is nog altijd op zoek naar getuigen, die meer duidelijkheid in deze zaak kunnen brengen. Zij hoopt dat deze zich alsnog via 0900-8844 zullen melden.

Hennepkwekerij aangetroffen

OSSENDRECHT: Dinsdagmorgen is de politie van team Woensdrecht samen met collegas van het speciale drugsteam Courage, medewerkers van de Koninklijke Marechaussee en mensen van de regionale brandweer omstreeks 8.00 uur aan de Calfven op een hennepkwekerij gestuit. De kwekerij bestond uit 1536 planten en was gevestigd in een tweetal ruimten in de kelder van een leegstaande fabriek. Omdat de kwekerij was voorzien van een professioneel irrigatiesysteem is de brandweer, ook nadat metingen waren verricht die moesten uitsluiten dat zich schadelijke stoffen in de ruimte bevonden, nog urenlang ter plaatse gebleven om de kelder leeg te pompen. De politie was de kwekerij op het spoor gekomen via een tip van Essent. De kwekerij wordt momenteel geruimd door 15 mensen, die hiermee vermoedelijk nog de gehele dag doende zullen zijn. De politie heeft nog geen verdachten aangehouden, maar heeft een onderzoek ingesteld.

Brand in woning

ROOSENDAAL: Dinsdagmiddag kwam omstreeks 15.00 uur bij brandweer en politie de melding binnen dat er een binnenbrand woedde in een benedenwoning aan de Radarstraat. Hierbij is een puppy omgekomen, die op het moment van de brand in de woning verbleef. De brandweer was al 6 minuten na de melding met het eerste blusvoertuig ter plaatse en wist 12 minuten later het sein brand meester te geven. In de korte tijd dat de brand woedde, liep de bovenwoning het risico eveneens vlam te vatten, maar door de dubbele beglazing van de woning en het snelle optreden van de brandweer kon overslaan worden voorkomen. De bovenwoning liep hierdoor slechts roet- en waterschade op. Het vuur is vermoedelijk achterin de woning ontstaan. De politie heeft een 24-jarige man uit Roosendaal aangehouden, van wie onderzocht zal worden of hij een aandeel in het ontstaan van de brand heeft gehad.

Inbraak bedrijf

ROOSENDAAL: Maandagmiddag ontdekte men dat er vermoedelijk reeds tijdens het afgelopen weekeinde was ingebroken bij een schildersbedrijf aan de Markt te Roosendaal. De inbrekers hebben het pand langs de achterzijde betreden door glaslatten aan de achterdeur te verwijderen. De winkelier mist ruim 150 artikelen aan schildersbenodigdheden.

Bron: Manon Ostendorf