Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (22/7)

Oosterhout, dinsdag 22 juli 2003

Alcoholcontrole
WERKENDAM / WIJK EN AALBURG: In de nacht van 21 op 22 juli controleerde de politie in de gehele gemeente Werkendam en Wijk en Aalburg tien bestuurders op het gebruik van alcoholhoudende drank. Alle bestuurders bliezen een P (pass) en konden hun weg vervolgen.

Diefstal personenauto
WIJK EN AALBURG: Op 22 juli omstreeks 01.15 uur werd in de Grote Kerkstraat een groene Mercedes Benz 280 met kenteken HB-SV-65 gestolen. De auto stond op het erf van een woning geparkeerd. De politie heeft de auto landelijk als gestolen gesignaleerd.

Aanhouding jeugdige woninginbrekers
KAATSHEUVEL: De politie heeft op maandagmiddag 21 juli en dinsdagochtend 22 juli twee minderjarige jongens uit Kaatsheuvel aangehouden. Zij worden verdacht van een woninginbraak op vrijdag 18 juli in een woning aan de Vossenberglaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Dronken achter het stuur
GILZE: De politie controleerde op de A58 (t.h.v. Gilze) op 22 juli omstreeks 04.00 uur een 51- jarige bestuurder van een personenauto. De man, afkomstig uit Delft, bleek te veel gedronken te hebben. In het bureau blies hij 575 ug/l. Zijn rijbewijs is direct ingenomen. Met een rijverbod van 6 uur en in afwachting van zijn rechtszaak is hij omstreeks 05.15 uur in vrijheid gesteld.

Inbraak in winkel
GEERTRUIDENBERG: Op maandag 21 juli 2003 deed men aangifte bij de politie van diefstal uit een nachtsluis van een winkel aan het Schonckplein. In de nacht van 20 op 21 juli werd een nog onbekend geldbedrag uit de sluis gehaald en meegenomen.

Snelheidscontroles
MADE / TERHEIJDEN: Op maandag 21 juli 2003 hield de politie snelheidscontroles op de Crullaan in Made en de Moerdijkseweg in Terheijden. In totaal werden 1300 voertuigen gecontroleerd waarbij 140 overtredingen van de maximumsnelheid werden geconstateerd. Op de Moerdijkseweg (maximumsnelheid 80 km/u ) was de hoogst gemeten snelheid 123 km/u. Alle betrokken bestuurders kunnen een boete tegemoet zien.

Ramkraak
MADE: Op dinsdag 22 juli 2003 werd omstreeks 04.30 uur ingebroken in een elektronicazaak aan de Schoolstraat. Met een gestolen auto werd de voordeur ingeramd waarna de dieven enkele televisieschermen meenamen en in een andere gestolen auto zijn weggereden. De auto waarmee de deur werd geramd is ter plaatse achter gebleven. De politie heeft beide eigenaren van de gestolen autos op de hoogte gebracht.

Kind valt van glijbaan
OOSTERHOUT: Op 21 juli is een 3-jarig meisje uit Mechelen bij het zwemmen van de glijbaan gevallen en met een hersenschudding en (vermoedelijk) nekletsel overgebracht naar het Amphia Ziekenhuis in Breda.

Rijden onder invloed alcohol
OOSTERHOUT: De politie bekeurde in de nacht van 21 juli op 22 juli een
26-jarige inwoner van Oosterhout voor het rijden onder invloed van alcohol. Verder zijn de Oosterhouter en zijn passagier, een 37-jarige man uit Made, aangehouden voor bezit van een imitatie vuurwapen. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Bron: Connie Polak