Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 22-07-2003
Persberichten dinsdagmiddag 22 juli 2003 Perspiket door Ron Reinds 06-52528707

Auto inbraken

ZORGVLIED Afgelopen nacht is er ingebroken in een aan de Juffrouw Bosstraat geparkeerde personenauto en in twee aan de Dorpsstraat geparkeerde autos. De buit bestond uit 3 radio-cd-spelers en cds.

Autodiefstal

VLEDDER Een 32-jarige eigenaar van een personenauto deed vanmorgen aangifte van diefstal van zijn voertuig. De man die zijn auto gisteravond op het erf van zijn woning parkeerde en afsloot ontdekte vanmorgen de diefstal.

Op fly-over gooiende jeugd gepakt

KLAZIENAVEEN De politie wist vanmiddag twee 13-jarige knapen te betrappen terwijl ze staande op de fly-over van de J Kuntzelstraat iets op een vrachtauto gooiden. De hermandad die na aanleiding van meerdere klachten van passerende chauffeurs ter plaatse post hadden gevat zag dat de knapen iets uit hun broekzak haalden en in een passerende vrachtauto gooiden. De jongens bekenden dat ze gisteren ook naar personenautos hadden gegooid. In overleg met de ouders van de knapen werd een passende straf, een week huisarrest, opgelegd.

Vieze praatjes

EELDE en PATERSWOLDE Vanaf juni is het meerdere keren voorgekomen dat jonge meisjes telefonisch worden benaderd door een man die zich uitgeeft als medewerker van de muziekzender TMF. De man laat weten dat de meisjes een prijsvraag hebben gewonnen waarna het in eerste instantie normale gesprek overgaat in een gesprek met sexueel getinte vragen en voorstellen. De politie waarschuwt niet in te gaan op voorstellen van deze man.