Grontmij

Grontmij NV



22/07/03 - Grontmij en ESRI brengen Gemeente in Kaart met GeoWeb

Op 1 juli hebben Grontmij Geo Informatie bv en Esri Nederland bv een verklaring ondertekend om samen het nieuwe product GeoWeb op de markt brengen. Beide partijen hebben hun GIS-technologie en kennis in één krachtig instrument gebundeld. Het zwaartepunt van de samenwerking ligt vooral op de gemeentemarkt.

GeoWeb combineert gegevens uit meerdere geografische en administratieve systemen en presenteert deze op overzichtelijke wijze. De gegevens die GeoWeb zichtbaar maakt variëren enorm: van wijk- en buurtoverzichten, voorzieningen, luchtfoto's, kadastrale kaarten, grootschalige basiskaarten, topografische kaarten, tot ruimtelijke plannen en milieuverordeningen. GeoWeb is ontwikkeld met moderne internettechnologie en kenmerkt zich door flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid.

Grontmij Geo Informatie en Esri Nederland ondersteunen elkaar bij het ontwikkelen, vermarkten en implementeren van GeoWeb. In GeoWeb is de geavanceerde GIS-technologie van Esri en de brede kennis van Grontmij Geo Informatie op het gebied van gemeentelijke data-ontsluiting en stroomlijning gebundeld. GeoWeb vormt zo een zeer krachtig instrument voor gemeenten bij het organisatiebreed ontsluiten van hun gegevens.

Tijdens de GIS-conferentie 2003 op 24 en 25 september in De Doelen te Rotterdam zal er door beide partijen uitgebreid aandacht worden besteed aan GeoWeb.