Gemeente Lingewaard


Proefdraaien met chip in container

De gemeenteraad heeft onlangs besloten tot invoering van diftar. Dit betekent dat vanaf 1 januari 2004 naast een vast basisbedrag per jaar, de inwoners van Lingewaard gaan betalen per lediging van de container. Met andere woorden: er wordt geteld. De ledigingen worden geregistreerd met een chip die in de container is aangebracht.

Tot 31 december van dit jaar wordt proefgedraaid met de chip en de geregistreerde inzameling. U zult daar, als alles goed functioneert, niets van merken. Komend najaar zijn de tarieven voor 2004 bekend. Dan wordt u uitgebreid over diftar geïnformeerd.

Ledigen
Mocht de container niet geledigd zijn dan treft u een gele kaart op uw container waarop aangegeven is waarom de container niet is geledigd. Nieuw is dat per 1 juli de container niet geledigd wordt indien de chip kapot of geblokkeerd is.

Als op de gele kaart is aangegeven dat de chip niet functioneert dient u contact op te nemen met Plastic Omnium, telefoon 0800-0231323. Plastic Omnium weet of de chip kapot is of geblokkeerd in verband met een verhuizing. Het is dus belangrijk om verhuizingen tijdig aan de gemeente door te geven. Dit geldt ook als u gaat verhuizen naar een bestaande woning binnen de gemeente, waar immers reeds een - geblokkeerde - container aanwezig is.

Alleen als de chip kapot is kunt u op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur contact opnemen met de Gemeentewinkel, telefoon 026-3260320.

Zie ook: Info Diftar