Delft Instruments N.V.
P E R S B E R I C H T

Delft Instruments rondt overname van Smit Gas Systems af

Delft Instruments en Kroymans Corporation maken bekend dat de transactie inzake de overname van 100% van de aandelen Smit Gas Systems B.V. te Nijmegen door Delft Instruments is afgerond.

De met de transactie gemoeide goodwill bedraagt circa EUR 12 miljoen.
De transactie is gedeeltelijk contant uit ter beschikking staande middelen
betaald en gedeeltelijk door uitgifte van circa 385.000 certificaten van aandelen
Delft Instruments (ongeveer 4,5% van het totaal aantal uitgegeven aandelen).
De acquisitie zal direct bijdragen aan de winst per aandeel.

Smit Gas Systems B.V. ontwikkelt en levert inert gas generatoren die worden toegepast aan boord van olie- en gastankschepen ten einde een veilig transport te garanderen. In de laadruimten van schepen kunnen zich mogelijk gevaarlijke gasmengsels ontwikkelen. De door de gas generatoren gegenereerde inerte gassen nemen de plaats in van deze gasmengsels zodat de veiligheid gewaarborgd blijft.

De klanten van Smit Gas Systems zijn scheepswerven en scheepsbouwers en zij vormen dezelfde doelgroep als die van het in februari 2003 overgenomen Enraf-Auxitrol Marine.

Smit Gas Systems heeft marktaandelen variërend van 25-80% in de voor de onderneming relevante product markt combinaties. De onderneming heeft in 2002 met circa vijftig medewerkers een winstgevende wereldwijde omzet van ruim
EUR 30 miljoen gerealiseerd.

Deze acquisitie versterkt de positie van Delft Instruments in het scheepssegment van de olie- en gasdivisie aanzienlijk. Het past uitstekend in het streven om een belangrijke positie te verwerven in de gehele "supply chain" van olie- en gastransport, specifiek waar het gaat om niveau- en stroommetingen en milieubeheersing in de keten van bron tot aflevering.

Profiel Delft Instruments
Delft Instruments N.V. is de houdstermaatschappij van een internationale groep ondernemingen die met technologisch hoogwaardige producten en diensten in hun respectievelijke markten veelal een leidende positie innemen.

De Delft Instruments' ondernemingen ontwikkelen, produceren, verkopen en onderhouden geavanceerde (precisie) hardware en software voor medische en industriële klanten. Medische toepassingen zijn onder meer kankerbestrijding door middel van bestraling, röntgen- en ultrasound diagnostiek en digitale archieven voor röntgenfoto's. Industriële toepassingen zijn onder meer meting en beheersing van opslag en transport van olie- en gasproducten.

Delft Instruments ontwikkelt specifiek op de klant afgestemde totaaloplossingen waarin software, apparatuur, onderhoud en dienstverlening geïntegreerd worden aangeboden.

Delft Instruments telt ongeveer 1200 medewerkers, is genoteerd aan Euronext Amsterdam en opgenomen in het NextEconomy segment. De onderneming realiseerde in 2002 een winst van EUR 10,9 miljoen over een omzet van EUR194 miljoen.

Raad van Bestuur Delft Instruments N.V. Delft, 22 juli 2003

Voor nadere informatie : E.H. de Groot, Voorzitter Raad van Bestuur
Tel. 015 2601206
E-mail : ehdegroot@delftinstruments.nl

Website Delft Instruments : http://www.delftinstruments.com

---- --