Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout (weekend 19&20-7)

Tilburg, 20 juli 2003

Man vliegt met auto door de lucht
Oosterhout- Op vrijdag 18 juli 2003, omstreeks 23.45 uur reed een 33 jarige inwoner uit Rotterdam met zijn auto over de afrit Made van de rijksweg A-59. Hier raakte de auto de vangrail waarbij de auto werd gelanceerd en op het dak over de vangrail in een naast de weg gelegen sloot stil kwam te liggen. De 33 jarige bestuurder raakte hierbij gewond aan zijn hoofd en is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis te Oosterhout. De totaal vernielde auto werd afgevoerd.

Aangehouden voor beledigen agenten Oosterhout- Op zaterdag 19 juli 2003 werd op de Bakkerstraat te Oosterhout een man aangehouden die zonder enige aanleiding 2 agenten had beledigd. Nadat hij een verklaring had afgelegd werd de man met een fikse boete weer naar huis gestuurd.

Auto-eigenaar aangezien voor inbreker Oosterhout- Op zaterdag 19 juli 2003 omstreeks 00.30 uur kreeg de politie van een oplettende buurtbewoner door dat er een man in een auto aan het inbreken was op de Hertogenlaan te Oosterhout. Toen de politie terplaatse polshoogte ging nemen bleek dat het hier geen inbreker maar de eigenaar betrof die zijn sleutels was verloren en met een schroevendraaier een poging deed om zijn eigen auto open te krijgen.

Zinloos geweld
Oosterhout- Op zaterdag 19 juli 2003 omstreeks 04.00 uur werd een 22 jarige inwoner van Oosterhout het slachtoffer van zinloos geweld. Toen het slachtoffer op weg naar huis fietste werd hij in de Braak diverse malen aangevallen door 4 mannen.De mannen sloegen en schopten het slachtoffer zonder dat daar enige aanleiding toe was. Hierbij liep het slachtoffer verwondingen op aan armen en benen en werd zijn bril vernield. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Inbraak in zwembad
Oosterhout/Dorst- Op zondag 20 juli 2003 omstreeks 04.00 uur werd er ingebroken in een kassaruimte van het zwembad te Dorst. Een ruit werd vernield waarna men uit de kassaruimte geld en een mobiele telefoon heeft meenam.

Autobrand
Oosterhout- Op zondag 20 juli 2003, omstreeks 06.30 uur ontdekte de bewoner van een pand aan de Appelaar te Oosterhout dat de naast zijn huis staande bestelauto in de brand stond. Uit onderzoek is gebleken dat het hier vermoedelijk om brandstichting gaat. De auto brandde volledig uit.

Tasjesroof
Oosterhout- Op zaterdag 19 juli 2003 omstreeks 20.15 uur werd een 71 jarige inwoonster uit Oosterhout op het Zuiderhout te Oosterhout in de omgeving van een supermarkt beroofd van haar portemonnee met inhoud. De portemonnee werd later wel teruggevonden maar het aanwezige geld was verdwenen. De dader zou een jongeman betreffen welke het slachtoffer had staan opwachten en haar daarna de portemonnee uit de handen had gegrist.

Overtreding van het sluitingsuur
Gilze- In de nacht van vrijdag op zaterdag 18/19 juli werd de ondernemer van
een horecagelegenheid aan de Nieuwstraat te Gilze bekeurd omdat hij na het toegestane sluitingsuur nog open was.

Inbreker aangehouden
Dussen- In de nacht van vrijdag op zaterdag 18/19 juli 2003 werd door een oplettende getuige gezien dat er werd ingebroken bij een bouwmarkt aan de Sluis te Dussen. Door de politie werd de omgeving afgezet en een zoekactie gestart Hierbij werd de verdachte, een 45 jarige inwoner uit Waalwijk, aangetroffen en aangehouden Hij is vervolgens ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Kettingbotsing Rijksweg A27
Hank- Op vrijdagmiddag 18 juli vond op de Rijksweg A 27 tussen Hank en Nieuwendijk een kettingbotsing plaats waarbij 5 autos waren betrokken. Behalve materiële schade waren er ook twee inzittenden die met nek- en schouderklachten naar het ziekenhuis werden gebracht. Waarvoor de autos moesten remmen is niet bekend.

Dronken automobilist aangehouden
Drimmelen- Op zondag 20 juli 2003, omstreeks 00.45 uur werd op de Stationsweg een 42 jarige inwoner uit Drimmelen betrapt op het rijden met drank op. Bij het onderzoek op het politiebureau blies de man 570 ug/l (vergelijkbaar 1,3 promille). Omdat de man al eens eerder was gepakt voor het rijden onder invloed moest hij nu zijn rijbewijs inleveren. Met een rijverbod van 10 uur op zak en de wetenschap dat hij zich te zijner tijd voor de rechter moet verantwoorden, mocht de man weer naar huis.

Dronken man bedreigt kermisbezoekers met mes Geertruidenberg- Op zaterdag 19 juli 2003 omstreeks 19.25 uur werd een 42 jarige inwoner uit Geertruidenberg op het kermisterrein aan de Markt aangehouden omdat hij een oude bekende had bedreigd met een mes. De man bleek onder invloed te zijn van alcohol. Waarover de ruzie en de bedreiging gingen wordt door de politie nog onderzocht.

Aanhouding zakkenrollers
Rijen- Op zaterdagochtend 19 juli werden in de Karel Doormanstraat te Rijen twee vrouwen, een 16 jarige inwoonster van Breda en een 32 jarige inwoonster van Keulen (D) aangehouden die de dag ervoor een studente haar portemonnee zouden hebben gerold op het station te Rijen. De dames werden door de studente herkend toen deze de plaats ging bekijken waar het feit was gepleegd en hen daar trof. Zij volgde de beide dames en stelde de politie in kennis. Toen de vrouwen haar opmerkten kozen zij het hazenpad. De studente is hen blijven volgen en dankzij deze actie kon de politie hen in de kraag grijpen. Ondanks het feit dat kort na de vermissing van haar portemonnee de rekeningen werden geblokkeerd had men toch kans gezien om diverse bedragen op te nemen.
De beide verdachten zijn in verzekering gesteld.

Fietster geschept door auto
Werkendam- Op zaterdag 19 juli vond omstreeks 15.00 uur een aanrijding plaats op de Velsenstraat te Werkendam tussen een fietster en een auto. De fietster was komende vanaf een erf geschept door een auto. De beide bestuurders hebben elkaar vermoedelijk niet of te laat gezien. De fietser is met onbekend letsel overgebracht naar het Beatrix ziekenhuis te Gorinchem

Parkeercontrole aan Eikendijk en Kinkepolder Kaatsheuvel: In verband met de avondopenstelling van de Efteling werden er controles uitgevoerd op het parkeren. Daarbij liepen 20 bestuurders van verkeerd geparkeerde autos een bon op.

Dongenaar betrapt op winkeldiefstal Waalwijk- Een 41 jarige Dongenaar werd zaterdagmiddag betrapt op het stelen van 3 paar nylon pantys met een totale waarde van 5,10 in een winkel gevestigd in de Els.
De man mocht na verhoor weer naar huis, maar kreeg wel een boete van 130,-

Bron: Jan Clarijs