Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 19-07-2003
Persberichten district Maastricht (RKey; 13.30 u) Zaterdag, 19 juli 2003

District Maastricht

Maastricht; glas in gezicht gegooid
Afgelopen vrijdag op zaterdagnacht kreeg de politie een melding van een ruzie in een horecagelegenheid in het Maastrichtse uitgaansleven. Bleek dat er in de horecagelegenheid een ruzie was ontstaan tussen twee vrouwen. Daarbij gooit op enig moment een van de vrouwen een drinkglas in het gezicht van de ander. Het glas slaat daarbij kapot in het gezicht van deze jongevrouw, een 17-jarige meisje uit Brunssum. Tengevolge daarvan liep de jongevrouw een diepe snee op boven haar oog. Zij heeft zich daaraan in het ziekenhuis in Maastricht medisch laten verzorgen waarbij de wond moest worden gehecht. De verdachte, een 21-jarige vrouw uit Sittard werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachte op.

Valkenburg; fiks aantal bekeuringen tijdens toezicht De politie heeft afgelopen vrijdagavond en zaterdagnacht tijdens het toezicht in en rond het Valkenburgse centrum totaal 33 bekeuringen en processen verbaal uitgeschreven. De geconstateerde overtredingen varieerden ondermeer van het in het openbaar urineren / wildplassen (12 bekeuringen), het niet dragen van een helm door bromfietsbestuurders, het fietsen in het voetgangersgebied / domein, het uiten van beledigingen in de richting van politie-agenten tot het rijden door het rode verkeerslicht.

Eijsden; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen vrijdag op diverse locaties in Eijsden (Kloppenbergweg, Emmastraat en op de Rijksweg-Mariadorp) radar snelheidscontroles gehouden. Daarbij werden totaal 890 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan hebben totaal 142 voertuigbestuurders de ter plaatse geldende maximumsnelheid (op alle drie locaties binnen de bebouwde kom, dus een geldende snelheidslimiet van maximaal 50 km p/u) overtreden. Deze 142 voertuigbestuurders krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 91 km p/u ( op de Rijksweg in Mariadorp in Eijsden).