Gemeente Dordrecht

vreemde ogen

---

Gedeputeerde wordt nieuwe directeur Leerpark

Sati Dielemans
De Stuurgroep Leerpark heeft de heer M. Houtman aangesteld als directeur van het Leerpark. De nieuwe directeur is vanaf 1 september verantwoordelijk voor de onderwijsvernieuwing in het beroeps-onderwijs en de verbetering van de afstemming tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt.

"Het bedrijfsleven moet enthousiast gemaakt worden voor het beroepsonderwijs en de leerlingen in het beroeps-onderwijs moeten een moderne opleiding krijgen die gericht is op de vraag uit het bedrijfsleven", aldus de heer Houtman. Met de aanstelling van de directeur wordt weer een nieuw moment gemarkeerd in de ontwikkeling van het Leerpark.

Kennis van onderwijs en regio

De heer Houtman heeft, onder andere als voorzitter van de centrale directie van de Christelijke Hogeschool De Driestar in Gouda, veel kennis opgedaan van onderwijs en onderwijsvernieuwing. Vervolgens had de heer Houtman de afgelopen vier jaar, als lid Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, onderwijs en de relatie tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt in zijn portefeuille. Als gebiedsgedeputeerde Zuid-Holland Zuid heeft hij veel kennis van de regio opgedaan die van groot belang is voor de verdere ontwikkeling van het Leerpark.

Nieuwe organisatie

De aanstelling van de heer Houtman hangt samen met de nieuwe organisatie van het Leerpark. De Coöperatie Ontwikkeling Leerpark U.A. is opdrachtgever voor de fysieke realisatie van het Leerpark. Het bureau Leerpark ondersteunt de directeur in de centrale aansturing van de onderwijsvernieuwing. Hiermee is de organisatie van het Leerpark aangescherpt.