Gemeente Hoogeveen


---

17 juli 2003

Evenementenborden krijgen nieuw logo

De evenementenborden aan de invalswegen van Hoogeveen krijgen binnenkort een nieuwe vermelding. De reclame voor McDonald's verdwijnt van de borden. Daarvoor in de plaats komt het gemeentelijke 'Torentje' met een feestelijke vlag in top. De borden verwijzen ook meestal naar vrolijke gebeurtenissen.

De evenementenborden, in de volksmond ook wel McDonald's-borden genoemd, zijn zeven jaar geleden geplaatst. Evenementen worden hierop tegen een vergoeding aangekondigd. In de loop der jaren is gebleken dat de borden een prima functie vervullen. Inwoners en gasten van Hoogeveen worden geattendeerd op de evenementen en het imago van een actieve gemeente wordt versterkt.

Zeven jaar geleden kwam McDonald's na een openbare inschrijving uit de bus als sponsor en adverteerder van de evenementenborden. McDonald's financierde de borden in ruil voor de verwijzing naar het restaurant. Twee jaar geleden werd het contract met McDonald's voor twee jaar verlengd. In de contracten was vastgelegd dat McDonald's de borden voor een symbolisch bedrag terug kon kopen als de gemeente ze zou verwijderen.

De laatste jaren werd regelmatig bezwaar gemaakt tegen de reclameuiting langs de openbare weg. De gemeente acht reclameborden in de bermen meestal niet op hun plaats. Voor de gemeente was dit aanleiding om bij het aflopen van de overeenkomst met McDonald's niet tot verlenging van het sponsorcontract over te gaan. Het bedrijf besloot, tot genoegen van het college, af te zien van de teugkoopoptie.

De gemeente is blij dat de borden door de gift van McDonald's kunnen blijven staan. De borden kunnen hun verwijsfunctie voor evenementen behouden. De reclameuiting op de borden wordt echter vervangen door een voor Hoogeveen herkenbaar beeld.

© Copyright Gemeente Hoogeveen