GCI HOLLAND PR

Pinda's uitstekende bron van energie voor deelnemers Nijmeegse Vierdaagse

Persinformatie

Amsterdam, 17 juli 2003. Uit onderzoek tijdens de Nijmeegse Vierdaagse is gebleken dat 43,1 % van de ondervraagde deelnemers na het eten van een zakje pinda's onderweg extra energie kregen. Het waardevolle van pinda's is dat ze naast koolhydraten veel andere voedingsstoffen bevatten, zoals eiwitten, gezonde vetten, vitaminen en mineralen, waardoor ze uitermate geschikt zijn om te eten tijdens het sporten. Koolhydraten kunnen snel worden omgezet in energie, en eiwitten zijn essentieel voor spieropbouw en -herstel. Daarnaast zijn de vetten die in pinda's zitten onverzadigd, dus kunnen we ze met een gerust hart eten.

Vierdaagse vraagt veel van lichaam
In de afgelopen dagen hebben duizenden wandelaars weer vele kilometers afgelegd tijdens de vierdaagse van Nijmegen. Dit vergt heel wat van lijf en leden. Wie een pittige prestatie moet leveren let op zijn voeding, een getraind lichaam heeft immers andere behoeften dan een ongetraind lichaam. Koolhydraten en eiwitten zijn essentiële bouwstenen voor sporters. Koolhydraten kunnen snel worden omgezet in energie en eiwitten zijn essentieel voor spieropbouw en -herstel.

Onderzoek wijst uit dat pinda's extra energie geven Bekend is dat pinda's een goede bron van eiwitten, koolhydraten en andere voedingsstoffen zijn (zoals vitaminen B en E, zink, foliumzuur en magnesium), waardoor ze uitermate geschikt zijn om te eten tijdens het sporten. Dit is nogmaals bevestigd door de uitkomsten van een onderzoek dat tijdens de vierdaagse is gehouden. De wandelaars hadden in een tasje met producten een zakje pinda's gekregen, die ze tijdens de wandeling hebben genuttigd.

Aan het eind van de dag zijn deze deelnemers ondervraagd over hetgeen ze tijdens het wandelen hadden gegeten en gedronken. Gevraagd werd ook of ze konden aangeven van welke voedingsmiddelen ze duidelijk energie kregen na het eten. Opvallend was dat 43,1 % van de 116 ondervraagde deelnemers aangaf dat pinda's extra energie gaven. Van de wandelaars die tot op heden nooit aan pinda's hadden gedacht als energieleverancier tijdens het wandelen, gaf 52,6 % aan voortaan een zakje in hun rugtas te doen.


---


---
Noot voor de redactie /