Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 17-07-2003
Verdachte geweldsmisdrijf aangehouden
Dirk Neef, 06 - 51 557 950

MEPPEL De politie hield woensdagmorgen een 35 jr. man uit Meppel aan die wordt verdacht van de ernstige mishandeling en het daarna in het water gooien van een 23 jr. vrouw. De vrouw werd vorige week vrijdagmorgen op de parkeerplaats aan de Kifhoek door een man in de bosjes geduwd waar hij haar probeerde te verkrachten. Zij werd daarbij ernstig mishandeld en raakte zelfs even bewusteloos. Hierna is ze in het water gegooid of geduwd. Het politieonderzoek is nog niet afgesloten en er wordt nog gezocht naar een aantal mogelijk belangrijke getuigen.

Die bewuste vrijdagmorgen rond 05.00 uur hielp een man het hem onbekende slachtoffer met het zoeken naar haar auto. Aangekomen op de parkeerplaats achter het Stadskantoor is het slachtoffer door haar belager in de bosjes geduwd waar hij haar probeerde te verkrachten. De vrouw verzette zich waardoor haar belager niet geheel in zijn opzet slaagde. Hij sloeg haar meerdere keren in het gezicht en hij probeerde haar te wurgen. De vrouw raakte bewusteloos en kwam weer bij toen ze in het water lag. De man liet haar daar achter en verdween met medeneming van de portemonnee van de vrouw.

Een andere man die even later zijn hond uitliet hoorde een plons en haalde de vrouw uit het water. Samen met nog een te hulp geschoten vrouw hielpen ze het slachtoffer en waarschuwden ze de politie en ambulance. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. In de loop van het weekeinde mocht ze weer naar huis.

De politie startte direct een uitgebreid onderzoek. Een team van negen politiemensen uit het district Zuid-West was de afgelopen dagen voortdurend bezig met het onderzoek naar de dader van dit ernstig misdrijf. Er is uitgebreid sporenonderzoek gedaan en diverse getuigen zijn gehoord. Ook zijn het afgelopen weekeinde in de vroege ochtenduren op- en in de omgeving van de parkeerplaats aan de Kifhoek passanten ondervraagd. Het slachtoffer kon een uitstekend signalement van de verdachte geven. Eén van de door de politie ondervraagde personen zette aan de hand van het signalement de politie op het spoor van de nu aangehouden man. Het verdere onderzoek leverde voldoende gronden op voor aanhouding.

Het onderzoek van de politie gaat nog onverminderd door. Zo hebben zich nog steeds een aantal mogelijk belangrijke getuigen niet gemeld. Het gaat hierbij om de ongeveer 60 jr. grijze man, gekleed in o.a. een donkergekleurd vest of bodywarmer, die in de nacht van donderdag op vrijdag door een vrouw is aangesproken en haar heeft helpen zoeken naar haar auto.
Verder zijn er tijdens of kort na het gebeuren op de parkeerplaats achter het Stadskantoor twee autos weggereden. Dit zijn een grijze Opel Vectra en een diesel personenauto, waarschijnlijk van het merk Volkswagen.
De politie in Meppel verzoekt deze mensen dringend om contact op te nemen.

De verdachte wordt vrijdag voorgeleid aan de Rechter Commissaris.