Ingezonden persbericht

17 juli 2003

Julius baer kiest reuters 3000 xtra thin client-oplossing

Amsterdam - Julius Baer, één van de grootste private banken in Zwitserland, gaat Reuters 3000 Xtra inzetten binnen een 'Thin Client'-omgeving. Hierdoor gaan 150 medewerkers van de bank op wereldwijde schaal gebruikmaken van deze Reuters-dienst. De medewerkers van Julius Baer kunnen zo op kantoor of op andere locaties profiteren van de voordelen en mogelijkheden van Reuters 3000 Xtra binnen een Thin Client-omgeving.

Marc Carletti, Managing Director, Reuters Zwitserland, zegt, "Dit is wederom een voorbeeld van de successen die Reuters boekt in de financiële sector. Van de twee belangrijkste aanbieders van financiële systemen in de markt, biedt alleen Reuters een Citrix Thin Client-oplossing. Deze oplossing brengt aanzienlijke voordelen met zich mee voor banken die hun kosten kunnen beperken en tegelijkertijd de toegang tot hoogwaardige informatie en analyses behouden."

Reuters 3000 Xtra is een real-time informatiedienst voor financiële professionals. Het product wordt gebruikt door handelaren in de gehele wereld en biedt een uitgebreide hoeveelheid real-time cross asset-data en analysetools.

Reuters
Reuters (www.about.reuters.com), wereldwijd leverancier van informatie, biedt professionals essentiële informatie op maat op het gebied van financiën, media en het bedrijfsleven. De betrouwbare informatie ondersteunt beslissers in de gehele wereld. De reputatie van Reuters is gebaseerd op snelheid, accuratesse en onafhankelijkheid. Reuters heeft 16.000 werknemers in 94 landen, waartoe een nieuwsstaf van circa 2.400 werknemers in 197 bureaus behoort, die 130 landen bedient. Reuters is hiermee de grootste multimedia-nieuwsorganisatie in de wereld. In 2002 behaalde het bedrijf een omzet van 3,6 miljard Britse pond.



Ingezonden persbericht