Politie Gelderland-Midden

Elst, man aangehouden na mishandeling in trein
Publicatiedatum: 17-07-2003

Een 34-jarige Rotterdammer is woensdagavond op het station in Elst aangehouden op verdenking van mishandeling van een vrouw in de trein tussen Arnhem en Elst. Het slachtoffer, wiens identiteit nog niet bekend is, had bij de divisie Spoorwegpolitie van het Korps Landelijke politiediensten melding gedaan van ondermeer mishandeling en bedreiging. De Spoorwegpolitie seinde vervolgens haar collega's in Elst in om naar de verdachte uit te zien. Aan de hand van een opgegeven signalement werd de verdachte Rotterdammer op het station in Elst aangetroffen en aangehouden. De man is voor verder onderzoek overgedragen aan de Spoorwegpolitie en ingesloten in het politiebureau in Nijmegen. Daar had het slachtoffer zich ook gemeld voor aangifte. Het verdere verloop van de zaak is in handen van de divisie Spoorwegpolitie van het Korps landelijke politiediensten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zevenaar, aanhouding na huiselijk geweld
Publicatiedatum: 17-07-2003

De politie heeft in een woonwijk in Zevenaar een 52-jarige man uit die plaats aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 52-jarige echtgenote. Agenten waren naar de woning van het paar geroepen na een melding van een huiselijke twist. Bij de woning troffen de agenten de vrouw aan met enkele verwondingen in haar gezicht. Volgens haar verklaring zou zij door haar man zijn geslagen en aan de haren zijn getrokken, waarna zij de woning was uitgevlucht. Haar echtgenoot werd vervolgens in de woning aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. De vrouw heeft inmiddels aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zevenaar, verdachte van vandalisme aangehouden
Publicatiedatum: 17-07-2003

Een 15-jarige jongen uit Zevenaar is woensdagmiddag op het Stationsplein in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van vernieling. Getuigen meldden omstreeks kwart over vier dat er in de fietsenstalling op het station vernielingen zouden worden aangericht. Aan de hand van een goede persoonsbeschrijving konden agenten op het Stationsplein de 15-jarige verdachte aanhouden. De jongen is overgedragen aan de divisie Spoorwegpolitie van het Korps landelijke politiediensten, die een nader onderzoek instelt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---