Staatsbosbeheer

persbericht van de gemeente arnhem en staatsbosbeheer, 17 juli 2003

Eind juli is iedereen welkom in Speeluiterwaard Bakenhof, het natuurgebied gelegen langs de oevers van de Rijn bij Malburgen in Arnhem-Zuid, om te kijken naar of zelf mee te doen aan Zomerse activiteiten. Speciaal voor kinderen van 4 tot 12 jaar zijn de volgende activiteiten georganiseerd: op maandag 28 juli kunstwerken maken van zand, op woensdag 30 juli een zeeroversmiddag. Op vrijdag 1 augustus sporten in de uiterwaard voor alle leeftijden. Alle activiteiten vinden plaats tussen 13.30 en 15.30 uur. Verzamelen om 13.00 uur bij buurtcentrum De Roef, Veerpolderstraat 126 a, 6833 BS Arnhem. Van daaruit wordt samen naar de uiterwaard gelopen.

De activiteiten zijn onderdeel van het project speeluiterwaard Bakenhof en het eerste initiatief van de vriendenclub. Vrijwilligers willen zich in deze vriendenclub inzetten voor het natuurgebied én voor de bewoners. Geïnteresseerden voor de vriendenclub zijn van harte welkom en kunnen informatie krijgen bij Staatsbosbeheer in Arnhem of via Wijkpost Malburgen.

Op maandag 28 juli worden er zandsculpturen (kunstwerken van zand) gemaakt, met hulp van een echte kunstenaar. Op woensdag 30 juli wordt de kust onveilig gemaakt door Zeerovers. Onder begeleiding van een verhalenverteller worden er vreemde, spannende avonturen beleefd. Kleed je maar als zeerover aan! Op vrijdag 1 augustus wordt de week afgesloten door een sportmiddag, waarbij allerlei sporten gespeeld kunnen worden.

De activiteiten worden georganiseerd door buurtbewoners samen met de kinderwerkers van Stichting Rijnstad, Sportbedrijf Arnhem en Stichting Beleven, gemeente Arnhem en Staatsbosbeheer. Rijkswaterstaat geeft toestemming voor deze activiteiten in het natuurgebied. Wijkplatform Malburgen draagt het project een warm hart toe door een bijdrage via kerngroep Sociale Bouwstenen.