Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 17-07-2003
Berichten van donderdagmorgen
Dirk Neef, 0522 - 27 4015 of 06 - 51 557 950

Blikseminslag in woning en brandweerauto tegen boom UFFELTE/HAVELTE - Woensdagavond sloeg de bliksem in een woning aan de Dorpsstraat in Uffelte. Er ontstond geen brand. Wel werden de meterkast en alle aardlekschakelaars vernield. De gewaarschuwde brandweer was snel ter plaatse, . met uitzondering van een terreinwagen. Die kwam namelijk niet verder dan de Nieuwe Ruiterweg in Havelte. Na het inhalen van een auto verloor de 39 jr. brandweerman van de gemeente Westerveld de macht over het stuur. De auto raakte eerst een lantaarnpaal en daarna een boom. De brandweerauto reed met zwaailamp en sirene. De bestuurder bleef ongedeerd.

Auto over de kop - bestuurder naar ziekenhuis
DARP - Op de A-32 ter hoogte van Darp vloog woensdagmiddag een auto over de kop. De 21 jr. bestuurder uit Steenwijkerwold raakte daarbij gewond en werd met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. Door onbekende oorzaak kwam de bestuurder met zijn auto in de linkerberm. Door een onjuiste stuurcorrectie belandde de auto in de rechterberm en vloog daar over de kop en kwam in de sloot tot stilstand.

Scharende aanhangwagen
BUINEN - Een 48 jr. man uit Borger raakte woensdagmiddag licht gewond bij een verkeersongeval op de N374 bij Buinen. De man reed daar in een personenauto met daarachter een aanhangwagen beladen met zand. De aanhangwagen begon te slingeren waardoor de bestuurder de macht over het stuur verloor. De auto raakte een boompje links naast de weg en kwam daarna met aanhanger en al op de zijkant tot stilstand. De bestuurder ging voor onderzoek naar het ziekenhuis in Stadskanaal.

Niet gezien
EMMEN - Op de Phileas Foggstraat in Emmen werd woensdagavond een motor aangereden. De 37 jr. bestuurder uit Klazienaveen raakte daardoor gewond. Een 72 jr. automobilist uit Oranjedorp wilde linksaf slaan. Hij zag de tegemoetkomende motor over het hoofd waarna een aanrijding volgde. De verwondingen van de motorrijder leken mee te vallen. Hij is wel naar het ziekenhuis overgebracht.

Motorrijder gevallen - verwondingen erger door verkeerde kleding BROEKHUIZEN - Het niet dragen van goede motorkleding was er woensdagavond mede de oorzaok van dat een 32 jr. man uit Meppel met meer schaafwonden naar het ziekenhuis moest dan nodig was geweest. Op de weg Broekhuizen verloor de man, mogelijk door een te hoge snelheid voor die weg, de macht over het stuur. Hij kwam te vallen, raakte een boom en gleed recht op een diepe sloot af. De motor verdween onder water. De man bleef hangen in een bramenstruik. Met diverse schaafwonden en een gebroken voet is hij overgebracht naar het ziekenhuis.

Auto-inbraken
RUINEN - In de nacht van woensdag op donderdag is in Ruinen ingebroken in zeven auto`s. Deze stonden geparkeerd aan de Zwederaweg, Russenmaat, Zuides, Kalvermaat en Over de Waand. Men had het met name voorzien op geluidsapparatuur.

Twee vakantieverende gezinnen benadeeld
ANNEN - Twee gezinnen uit Apeldoorn en Hall zijn tijdens hun vakantie in Drenthe de dupe geworden van fietsendieven. Ze waren woensdagmiddag samen naar het zwembad aan de Ronkelskamp in Annen gefietst en hadden de fietsen midden op het grasveld tegenover het zwembad geparkeerd. De vier fietsen met daarop fietstassen, kinderzitjes en nog een buggydrager werden tegen elkaar gezet in keurig op slot gedaan. Toen ze na het zwemmen wilden vertrekken ontdekten ze dat hun z.g.a.n. fietsen waren verdwenen. Met een rotgevoel en een schadepost ongeveer 3500 euro moesten ze terug naar de camping in Tynaarlo. De diefstal moet zijn gepleegd tussen 13.00 en 16.00 uur. De politie vermoedt dat de fietsen met een busje of auto met aanhanger zijn weggehaald. Ze hoopt dat er getuigen zijn. Die kunnen zich melden via 0900 - 8844.

Jeugdige verdachte aangehouden
WEZUPERBRUG - De eigenaar en een aantal personeelsleden van een camping in Wezuperbrug hielden in de nacht van woensdag op donderdag twee jongens aan die vermoedelijk wilden inbreken. De eigenaar hoorde dat er een ruit werd vernield van de snackbar en zag de twee knapen weglopen. Beiden werden achterhaald maar net voordat de gewaarschuwde politie arriveerde lukte het ze om te ontkomen. Na een zoekactie met de politie werd één van hen, een 15 jr. jongen uit Amstelveen onder een auto gevonden en aangehouden. De tweede kon ontkomen. De jongen is voor nader onderzoek ingesloten.

Winkeldief mishandeld winkelbediende
ASSEN - Een 44 jr. man uit Assen zit sinds woensdagmiddag in een politiecel omdat hij voor ongeveer 80 euro aan spullen heeft gestolen en daarna een winkelbediende heeft geslagen. Hij pleegde de diefstal bij een winkel aan de Nobellaan in Assen. Toen het alarm afging zette een verkoopmedewerkster de achtervolging op de man in. Ze greep de fiets waarop hij wilde vluchten vast bij de bagagedrager. De man kwam te vallen en daarna sloeg hij de medewerkster een aantal keren. Toen ze hulp kreeg van een paar omstanders gaf de man zijn verzet op waarna hij werd overgedragen aan de politie. Justitie besliste dat de verdachte vrijdag moet worden voorgeleid aan de Rechter commissaris.

Ruit vernield
EMMEN - De politie hield woensdagavond in de Fokkingeslag in Emmen een 43 jr. man uit die plaats aan die kort daarvoor een ruit van een woning in deze straat had vernield. De man is na verhoor met een dagvaarding weer in vrijheid gesteld.