Politie Rotterdam Rijnmond

Ochtenduitgave donderdag 17 juli 2003

* ALCOHOL- EN AUTOGORDELCONTROLES
Politiepersoneel van het Wijkteam Delfshaven (district Rotterdam-West) hield van woensdagmiddag kwart over vijf uur tot donderdagmorgen half één een alcohol- en autogordelcontrole op de Westzeedijk. In totaal moesten 400 automobilisten een blaastest afleggen, waarbij drie bestuurders zwaar onder invloed van alcohol bleken te verkeren. Van het drietal werd het rijbewijs direct ingevorderd. Tevens kregen vijftien automobilisten en of hun mede-inzittenden een bekeuring omdat zij geen autogordel droegen. Ook collega's van het district Rotterdam-Centrum hielden woensdagavond tussen half zeven en half tien op de Westerkade een alcohol- en autogordelcontrole. Van de enkele tientallen automobilisten, die moesten blazen, bleek niemand met een slok teveel op achter het stuur te zitten. Wel werden vijftien automobilisten op de bon geslingerd voor het niet dragen van de gordel en geen apk.


* INVALIDE MAN WACHT VIJF UUR IN HITTE BIJ DEFECTE LIFT

Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster hielp woensdagmiddag om half zes een invalide man al dragend om weer in zijn woning op de eerste etage van een flat in de wijk Groenenhagen te kunnen komen. De man had teneinde raad de politie gebeld, omdat hij vanaf half één 's middags buiten, bij een hitte van zo'n 35 graden, in zijn wagentje zat te wachten tot hij bij zijn woning kon komen. De lift bleek namelijk defect en kon niet direct worden gerepareerd. Bovendien was er niemand, ondanks verzoeken van de man, die hem kon en kwam helpen.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
Woensdagmorgen werd door politiepersoneel van het district Rotterdam-West een onderzoek ingesteld in een pand aan het Heemraadsplein, nadat daar de voordeur was opengetrapt. Op de zolderetage van de verder leegstaande woning werd een hennepkwekerij aangetroffen en vervolgens ontmanteld. Daarbij werden zo'n 300 hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur in beslag genomen en later vernietigd. Naar de eigenaar van de kwekerij wordt op grond van de Opiumwet een onderzoek ingesteld.


* AMERIKAAN MELDT ZICH BIJ POLITIEBUREAU NA AANRANDING EN POGING

VERKRACHTING
SPIJKENISSE - Woensdagmiddag rond kwart voor zes meldde zich bij het politiebureau in Spijkenisse een 26-jarige in ons land werkende Amerikaan. De man werd direct aangehouden, verdacht van een woensdagmorgen in een hotel op Voorne-Putten gepleegde aanranding en poging verkrachting van een daar aanwezige vrouw. Na zijn daad vluchtte de man, maar kreeg ernstige wroeging over zijn daad en gaf zichzelf bij het politiebureau aan. De man werd voor nader onderzoek en verhoor in verzekering gesteld.


* ZWEMBADDIEFJES AANGEHOUDEN
BERGSCHENHOEK - Woensdagavond tegen zeven uur hielden politiemensen van het Bureau Berkel en Rodenrijs (district De Noordhoek) op de Berkelseweg twee knapen, 14 en 15 jaar, uit Rotterdam aan. Het tweetal had even tevoren van een 22-jarige vrouw uit Rotterdam, die in een openluchtzwembad verfrissing in het water zocht, haar rugzak met kleding en een handtelefoon gestolen. Getuigen alarmeerden de politie die het tweetal, met in hun bezit de weggenomen rugtas, vervolgens aanhield en voor nader verhoor en onderzoek insloot.

Middaguitgave woensdag 16 juli 2003

* AUTOGORDELCONTROLES
Personeel van de Verkeerspolitie hield woensdagmorgen in de Kedichemstraat en aan de Burgemeester De Josselin De Jonglaan autogordelcontroles. Tussen half acht en half negen werden in totaal 32 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel danwel voor als achter in de auto.


* BRAND IN VEEGMACHINE SLAAT OVER NAAR LAADRUIMTE

VLAARDINGEN - Woensdagmorgen omstreeks half tien ontstond in een laadruimte van een bulkterminal aan de Schiedamsedijk, tijdens het starten, brand in een veegmachine. De brand sloeg vervolgens over naar de laadruimte, waar kolen en ertsen lagen opgeslagen. Brandweerpersoneel, dat snel ter plaatse was, bluste het vuur. Door een gesloten rioolsysteem, waarvan echter de afvangbakken voor schadelijke stoffen overvol waren, liep het bluswater, met daarin diverse afvalstoffen, het water van de Vulcaanhaven in. Door de Zeehavenpolitie werd tegen het bedrijf voor dat feit proces-verbaal opgemaakt.


* MET AUTO STUNTELIG ZONDER RIJBEWIJS OP WEG NAAR EERSTE RIJLES....

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Een 49-jarige bewoner van Krimpen aan den Ijssel werd woensdagmiddag kort voor één uur in zijn auto door surveillerende politiemensen op de Populierenlaan aan de kant gezet vanwege zijn stuntelige rijgedrag. De man reed nogal opvallend slingerend en caramboleerde frequent tegen de stoeprand. Derhalve werd de man naar zijn rij- en kentekenbewijs gevraagd. Het rose papiertje had de man niet, want hij was namelijk op weg naar een rijschool om daar zijn eerste rij-onderricht te krijgen. De auto moest hij laten staan, kreeg een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs en ging te voet op weg naar de rijschool.


* AFGEDREVEN RUBBERBOOTJES WEER NAAR STRAND GEBRACHT

Door een stevige aflandige wind dreven woensdagmorgen vanaf het water bij het strand van Slag Dobbelsteen een drietal rubberbootjes met daarin in totaal vier kinderen en twee volwassenen zo'n anderhalve kilometer af. In samenwerking met bemanningsleden van de reddingsboot Kapitein Hazewinkel en reddingsbrigade slaagden personeelsleden van de Zeehavenpolitie met hun patrouilleboot P14 erin om de drie rubberbootjes weer richting strand te brengen.
Overigens bleek een man de terugtocht naar de kust al zwemmend te hebben ingezet. Samen met zijn bootje werd hij aan land gezet. Allen kregen daarbij het dringende advies beter op te letten bij aflandige wind.


* ARBEIDSONGEVAL
Woensdagmiddag omstreeks één uur raakte in de Calandstraat een 26-jarige man uit Vlaardingen gewond, nadat hij van een steiger was gevallen. Het slachtoffer was net boven een glazen dak met werkzaamheden bezig, toen hij struikelde. Door de val zakte de man door het glazen dak, maar kon zichzelf met zijn armen nog vasthouden en kroop vervolgens naar een veiliger plek. Daar brachten collega's hem in veiligheid.
Het slachtoffer werd door GGD-personeel vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum. Daar werd hij direct overgebracht naar de afdeling chirurgie, waar hij werd behandeld aan diverse opgelopen diepe snijwonden aan zijn beide benen. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.