PERSBERICHT
15/07/2003

Ander nieuws over kip en ei !

Na vele berichten over de afschuwelijke vogelpestaffaire eens ander nieuws over kip en ei.

Van koel bewaard tot goed gegaard
Op een goede wijze omgaan met kip in zomerse tijden blijft belangrijk en vooral bij het barbecuen met kip worden nogal eens aandachtspunten vergeten. Het PVE kent een belangrijke eenvoudige basisfolder die nu is voorzien van het correspondentieadres in Zoetermeer én het nieuwe telefoonnummer van de Voedingsinformatielijn van het Voedingscentrum te Den Haag. Deze folder is gratis aan te vragen via de post: PVE Afd. SPE, Postbus 460, 2700 AL Zoetermeer of via www.kiprecepten.nl of email naar: c.v.l.coenraad@pve.agro.nl of kiprecept@pve.agro.nl

www.kiprecepten.nl
Internetsite met altijd lekkere kiprecepten die voor iedereen uitvoerbaar zijn. Uniek is de mogelijkheid om vragen te stellen en daarvan wordt veel gebruik gemaakt. Zoals de voedingswaarde van kipfilet of kip met vel, speciaal pittig kiprecept, combinatie met kruiden of groenten, kennismaking met buitenlands kiprecept, etc.

Eierreceptenwedstrijd via internet
Vanaf nu tot en met dinsdag 30 september 2003 is het insturen van een lekker eirecept mogelijk via de internetsite www.eirecepten.nl en daarmee zijn fraaie prijzen te winnen. Zoals een Tefal MultiSnack Reverso (ideaal voor o.a. wafels of snelle snacks) of een Tefal Gourmet Ambiance. In de periode augustus en september staat er een extra oproep op de PVE eiersite en in oktober op Wereldeierdag (2e vrijdag in oktober) uiteraard de uitslag. Voor degenen die graag post sturen is het postadres: PVE kantoor, Postbus 171, 3950 AD Maarn en de vraag is: stuur een lekker koud of warm origineel eirecept en vermeld duidelijk naam en adres.

Vraag aan Culinaire Pers
Na kennismaking in het Zuid Franse okerdorp Rousillon met speciale versgebakken ijswafels, tot ijshoorn verwerkt en gevuld met o.a. Calisson ijs en andere specialiteiten, blijkt een recept voor goede dunne eierwafels geen sinecure. Aldaar gebruikt men kant-en-klaar wafelbeslag uit pak en hetzelfde heb ik in Duitsland mogen signaleren. Alhier wordt oliebollenbeslag genoemd, maar een goede consistentie is nog niet verkregen. Wie kent het ideale lekkere en goede eierwafelbeslag? Graag reacties naar: e.a.burema@pve.agro.nl

eiAllerlei
Post naar PVE Afd. SPE, Postbus 460, 2700 AL Zoetermeer of e-mail naar: eirecept@pve.agro.nl of c.v.l.coenraad@pve.agro.nl levert de gratis eifolder op: eiAllerlei. Daarbij hoort een handige miniposter op A4 formaat, die op koelkast of prikbord in de keuken kan hangen om antwoord te kunnen geven op een vraag als: Hoe kook ik een ei?

Voor cijferinfo: Albert Vernooij PVE, afd. MES - Markt en Structuur en bereikbaar via a.g.j.vernooij@pve.agro.nl of tel. 079 3687575 en graag wens ik u namens de PVE: Productschappen Vee, Vlees en Eieren een goede zomertijd!