PERSBERICHT
15/07/2003
Ander nieuws over kip en ei !
Na vele berichten over de afschuwelijke vogelpestaffaire eens ander
nieuws over kip en ei.
Van koel bewaard tot goed gegaard
Op een goede wijze omgaan met kip in zomerse tijden blijft belangrijk
en vooral bij het barbecuen met kip worden nogal eens aandachtspunten
vergeten. Het PVE kent een belangrijke eenvoudige basisfolder die nu
is voorzien van het correspondentieadres in Zoetermeer én het nieuwe
telefoonnummer van de Voedingsinformatielijn van het Voedingscentrum
te Den Haag. Deze folder is gratis aan te vragen via de post: PVE Afd.
SPE, Postbus 460, 2700 AL Zoetermeer of via www.kiprecepten.nl of
email naar: c.v.l.coenraad@pve.agro.nl of kiprecept@pve.agro.nl
www.kiprecepten.nl
Internetsite met altijd lekkere kiprecepten die voor iedereen
uitvoerbaar zijn. Uniek is de mogelijkheid om vragen te stellen en
daarvan wordt veel gebruik gemaakt. Zoals de voedingswaarde van
kipfilet of kip met vel, speciaal pittig kiprecept, combinatie met
kruiden of groenten, kennismaking met buitenlands kiprecept, etc.
Eierreceptenwedstrijd via internet
Vanaf nu tot en met dinsdag 30 september 2003 is het insturen van een
lekker eirecept mogelijk via de internetsite www.eirecepten.nl en
daarmee zijn fraaie prijzen te winnen. Zoals een Tefal MultiSnack
Reverso (ideaal voor o.a. wafels of snelle snacks) of een Tefal
Gourmet Ambiance. In de periode augustus en september staat er een
extra oproep op de PVE eiersite en in oktober op Wereldeierdag (2e
vrijdag in oktober) uiteraard de uitslag. Voor degenen die graag post
sturen is het postadres: PVE kantoor, Postbus 171, 3950 AD Maarn en de
vraag is: stuur een lekker koud of warm origineel eirecept en vermeld
duidelijk naam en adres.
Vraag aan Culinaire Pers
Na kennismaking in het Zuid Franse okerdorp Rousillon met speciale
versgebakken ijswafels, tot ijshoorn verwerkt en gevuld met o.a.
Calisson ijs en andere specialiteiten, blijkt een recept voor goede
dunne eierwafels geen sinecure. Aldaar gebruikt men kant-en-klaar
wafelbeslag uit pak en hetzelfde heb ik in Duitsland mogen signaleren.
Alhier wordt oliebollenbeslag genoemd, maar een goede consistentie is
nog niet verkregen. Wie kent het ideale lekkere en goede
eierwafelbeslag? Graag reacties naar: e.a.burema@pve.agro.nl
eiAllerlei
Post naar PVE Afd. SPE, Postbus 460, 2700 AL Zoetermeer of e-mail
naar: eirecept@pve.agro.nl of c.v.l.coenraad@pve.agro.nl levert de
gratis eifolder op: eiAllerlei. Daarbij hoort een handige miniposter
op A4 formaat, die op koelkast of prikbord in de keuken kan hangen om
antwoord te kunnen geven op een vraag als: Hoe kook ik een ei?
Voor cijferinfo: Albert Vernooij PVE, afd. MES - Markt en Structuur en
bereikbaar via a.g.j.vernooij@pve.agro.nl of tel. 079 3687575 en graag
wens ik u namens de PVE: Productschappen Vee, Vlees en Eieren een
goede zomertijd!