Politie Groningen

Persberichten woensdag 16 juli 2003

Provincie Groningen 16-7-2003 - De dagelijkse persberichten uit de politieregio Groningen. Vandaag 12 berichten.

Harkstede: poging beroving
Drie onbekende mannen hebben dinsdagnacht geprobeerd een 20-jarige man uit de gemeente Ten Boer te beroven aan de Hoofdweg in Harkstede. De man fietste in de richting van Groningen werd bijna frontaal aangereden door een tegemoetkomende jongen op een fiets die deel uitmaakte van een groepje van drie, twee fietsers en een bromfietser. De tegemoetkomende fietser verontschuldigde zich aanvankelijk en het drietal reed door richting Harkstede. Kort daarna echter kreeg het slachtoffer een harde duw in de rug van een achteropkomende bromfietser. Een man op een fiets verhinderde hem verder te rijden en hij werd op de grond gegooid. Drie mannen, vermoedelijk dezelfde als die hem even tevoren tegemoet waren komen rijden, bedreigden hem en eisten geld en een GSM. Het slachtoffer had geen van beiden bij zich en werd daarop gedwongen zijn kleren uit te trekken waarna zijn belagers hem dwongen in het water van de Borgsloot te springen. Nadat het slachtoffer dit gedaan had verdwenen de overvallers met medeneming van de meeste kleding. Het slachtoffer klom uit de sloot en ging naar huis. Hij moest lopen omdat de overvallers zijn fiets hadden vernield. Thuis belde hij de politie en er werd alsnog een onderzoek in de buurt ingesteld. Dat leverde niets op. Nader onderzoek volgt.

Zuidhorn: man slaat moeder en dochter
Bij de woning van zijn vriendin en haar dochter aan de Boslaan in Zuidhorn heeft de politie dinsdagmiddag een 26-jarige man uit Den Haag aangehouden. De man kreeg onenigheid met de 17-jarige dochter en sloeg en schopte haar. Haar moeder (36) probeerde dat te verhinderen maar werd daarop ook geslagen. De politie werd gewaarschuwd en agenten troffen de verdachte bij de woning aan. Hij werd aangehouden en meegenomen. De man is ingesloten voor onderzoek en verhoor.

Midwolde: plakster bekeurd
Aan Pasop in Midwolde heeft de politie dinsdagmiddag proces-verbaal opgemaakt tegen een 32-jarige vrouw uit Groningen. De vrouw plakte vanuit een bestelauto posters voor een dansfestival op een fietsenstalling en had daarvoor geen vergunning. De politie nam een tas met diverse posters in beslag.

SNELHEIDSCONTROLES: dinsdag
Grijpskerk: Friesestraatweg
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 830 voertuigen, aantal overtredingen: 66, hoogst gemeten snelheid: 117 km

Garrelsweer: Provinciale Weg N360
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 25 voertuigen, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 134 km

Groningen: lastig ex aangehouden
Bij een woning aan de Concordiastraat heeft de politie dinsdagochtend een 22-jarige Groninger aangehouden. De man probeerde de woning van zijn ex binnen te komen. Toen de bewoonster de deur opende trachtte de man de woning binnen te dringen. Agenten wisten hem tegen te houden. Hierbij kreeg een van de politiemensen enkele rake tikken van de verdachte en beledigde en bespuugde de verdachte de agenten. De man kon onderhevig verzet worden aangehouden. Na verhoor en een proces verbaal werd hij weggestuurd.

Groningen: Overval op drogisterij
Dinsdagochtend werd een 51-jarige drogist aan de Paterswoldseweg beroofd. De verdachte kwam de winkel binnen en vroeg om kruiden. Toen de winkelier de kruiden afwoog werd hij plotseling bedreigd met vermoedelijk een vuurwapen. De overvaller eiste vervolgens geld en deed, na het openen van de kassa een greep in de la. Vervolgens pakte de ma de gehele lade en kieperde het kleingeld in een tas, die hij bij zich droeg. Hierop verliet de verdachte de winkel en vluchtte de wijk in.

Groningen: rijden zonder rijbewijs
Een 18-jarige Groningse werd dinsdagmiddag op de Bornholmstraat aangehouden. De vrouw reed nogal onzeker. Bij controle bleek dat de vrouw geen rijbewijs kon tonen. Zij verklaarde de auto stiekem te hebben meegenomen. De auto bleek bovendien niet APK gekeurd en niet verzekerd te zijn. De auto bleef achter op het bureau. De vrouw kreeg enkele bekeuringen.

Groningen: man weigert bus te verlaten
Op het Stationsplein heeft de politie dinsdagochtend een 28-jarige man uit Veendam aangehouden. De man weigerde een Arriva-bus te verlaten. Op aandringen van agenten reageerde de man geheel niet. Uiteindelijk moest hij met enige weerstand en de nodige druk en trekwerk uit de bus gezet worden. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Buiten de bus werd de man plotseling weer nuchter en begon hij de agenten uit te schelden en te bedreigen. Hierop werd hij meegenomen naar het politiebureau.

Groningen: vrouw van fiets en tas beroofd
Een 50-jarige vrouw uit Groningen werd dinsdagavond op het Heerdenpad van haar fiets en tas beroofd. De verdachte stond op het fietspad te wachten en dwong de vrouw te stoppen. De man greep de vrouw bij de arm en trok haar van de fiets, waardoor de vrouw ten val kwam. De man pakte vervolgens de fiets en probeerde weg te komen ondanks tegenstribbelen van de vrouw. Toen de man de vrouw vervolgens bedreigde moest ze hem loslaten, waarna de verdachte met de fiets en de tas van de vrouw wegreed.

Groningen: huiselijk geweld
In een woning aan de Zilverlaan heeft de politie afgelopen nacht een 39-jarige stadjer aangehouden voor mishandeling en huisvredebreuk. De man zou in de woning zijn 16-jarige dochter hebben mishandeld. De dochter wist de woning uit te vluchten en in de buurt de politie te bellen. De politie trof in de woning een grote puinhoop aan en nam de man mee naar het bureau. Hij werd ingesloten .

Groningen: inbreker betrapt
Op de Diephuisstraat heeft de politie afgelopen nacht een 32-jarige man uit Groningen opgepakt. Bewoners aan de Celebesstraat zagen dat de man probeerde in te breken in een woning. Nadat de man betrapt was vluchtte hij op een fiets. Agenten troffen hem in de omgeving aan en namen hem mee naar het bureau. Bij onderzoek bleek dat er reeds in de schuur van de woning was ingebroken. De man zit vast.

Groningen: man doet valse melding
In een woning aan de Gerbrand Bakkerstraat heeft de politie afgelopen nacht een 25-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. De politie kreeg een melding dat er werd ingebroken en dat de dader van de inbraak probeerde te vluchten. Op grond van het signalement trof de politie op de Petrus Campersingel de boef aan. Deze verklaarde echter dat het vermoedelijk een geintje betrof van een vriend van hem. Op aanwijzing van de boef bezocht de politie de woning in de Gerbrand Bakkerstraat aan. Daar troffen ze de melder die verklaarde met zijn gsm de politie uit de gein getipt te hebben. Bij controle werd ook het telefoonnummer van de politie in de gsm aangetroffen. De echte boef werd meegenomen naar het politiebureau waar hij een proces verbaal kreeg voor het doen van een valse melding. Bovendien wordt gekeken of de man nog een rekening van de politie kan krijgen voor bewezen diensten.