Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Woensdag 16 juli 2003

RAVAGE BRENGT MULTICULTURELE SAMENLEVING IN BEELD

Met onder meer de volgende onderwerpen:

DESINTEGRATIE
Het door de media uitgemolken onderwerp 'de multiculturele samenleving' schreeuwt om een radicale bijdrage. Activisten komen op voor de belangen van gemarginaliseerde groepen, ofwel weigeren te integreren in 'de Nederlandse samenleving'. Wat klopt er sowieso nog aan onze samenleving?

'IK STOORDE MIJ AAN DAT LABBEKAKKERIGE, MULTICULTIWERELDJE'

Volgens de schrijver Mohammed Benzakour is de huidige kritiek op de multiculturele samenleving niet geboren uit liefde. ,,Je mag mensen beledigen, op basis van hun religie achterlijk noemen en iedereen die een bepaald geloof aanhangt voor terrorist aanzien.'' Marina Groen sprak met hem over de verharding van het debat en de zegeningen van Abu Jahjah.

INTEGREER!
Sinds een aantal jaren waait er een nieuwe wind door multicultureel Nederland. Integreren is al langer het devies. Nieuw is dat de eigen taal en cultuur van migranten daarbij steeds vaker als een belemmering wordt gezien. De roep om aanpassing wordt luider.

ZWART HEEFT NOG GEEN TIJD VOOR HET MILIEU
Onder witte activisten in Nederland staat al sinds jaar en dag de vraag centraal waarom sociale bewegingen geen afspiegeling vormen van de multiculturele samenleving. De oorzaak wordt veelal gezocht in eigen kring. Ravage vroeg een aantal sociaal actieve zwarte Nederlanders van de tweede generatie hoe zij er tegenaan kijken.

VIND JEZELF BROEDERS
Je leert er niet de taal spreken. Ook de beelden en informatie over de cultuur en geschiedenis van Nederland blijven uit. Nee, op de verburgelijkingscursus leer je je verdiepen in de medemens. Want dat zijn we verleerd. Met dit opvallende initiatief komt de multiculturele droom weer een stap dichterbij.

ALLEDAAGS DRAMA
In Nederland is iedereen gelijk. In theorie tenminste. In de dagelijkse praktijk van de verzorgingsstaat blijkt dit voor migranten vaak niet op te gaan.

EEN ATHEISTISCHE MOSLIM IN HET WESTEN
Reeds jaren strijdt de in Pakistaan geboren Brit Tariq Ali voor toenadering tussen Oost en West. In zijn vorig jaar verschenen boek The Clash Of Fundamentalisms beschrijft hij waarom de kans daarop kleiner is geworden dan ooit. En al draagt het boek de ondertitel 'Crusades, Jihads and Modernity', over terrorisme en geweld schrijft hij maar mondjesmaat. Des te meer over zijn eigen ervaring: een atheistische moslim in het op hol geslagen Westen.

Dit en meer in het nieuwste nummer van Actieblad Ravage. Indien u belangstelling hebt in toezending van een of meerdere onderwerpen, mail ons: ravage@antenna.nl

Tel 020 6761773
Website: http://www.antenna.nl/ravage

EINDE PERSBERICHT

Ravage, actieblad
Van Ostadestraat 233n
1073 TN Amsterdam
telefoon 020-6761773
fax: 020-6730595
Internet: http://www.antenna.nl/ravage