Gemeente Bodegraven

VONDST MUNITIE IN DE OUDE RIJN

Vanmiddag is in de Oude Rijn munitie uit de Tweede Wereldoorlog aangetroffen. Zwemmende jongeren vonden de mortiergranaat en circa honderd patronen op de bodem van de Oude Rijn. Naast de politie was loco burgemeester Van den Burg snel ter plaatse.

Om ongeveer 14.40 uur kwam bij de politie de melding binnen dat er munitie was gevonden op de bodem van de Oude Rijn. Loco burgemeester Van den Burg werd direct op de hoogte gesteld. Naast de Explosieven Opruimings Dienst (EOD) werd ook de Koninklijke Marine ingeschakeld. De EOD heeft inmiddels zorg gedragen voor het onschadelijk maken van de munitie. Duikers van de Koninklijke Marine uit Den Helder zullen vanaf vanavond een onderzoek instellen of er meer munitie op de bodem van de Oude Rijn ligt.

Voorlopig wordt er in verband met de veiligheid een gebied over een lengte van circa honderd meter door de gemeente afgezet. Afhankelijk van de bevindingen van het duikteam zal overwogen worden of een groter gedeelte van de Zuidzijde moet worden afgezet. Ook heeft loco burgemeester Van den Burg ter plaatse een zwemverbod ingesteld. Wanneer dit verbod wordt opgeheven is op dit moment nog niet bekend, maar zal op een later tijdstip bekend gemaakt worden. Er is geen gevaar voor omwonenden.