ZANDHAP

Test kwaliteit strandtenten

Vanaf deze zomer worden strandtenten onderworpen aan een saté-scan. Door middel van een saté-test bij alle strandpaviljoens, wordt bekeken waar je wèl en niet heen moet gaan. De saté-scan is begonnen op de stranden van Den Haag: Kijkduin, Wassenaar en Scheveningen. Een team van proevers is bezig met het in kaart brengen van deze populaire strandhap, die bijna overal op het menu staat. Zij delen kwallen en zeesterren uit aan de verschillende strandpaviljoens.

Van oudsher staan strandtenten bekend om de slechte kwaliteit van het eten. Daarnaast is de bediening meestal traag, en de muziek staat te hard. De laatste jaren is er echter een inhaalslag ingezet. Waar voorheen het eten bijzaak was, zijn er nu ook restauranthouders die een restaurant op het strand beginnen. En er komen gelukkig steeds meer uitzonderingen bij. Het is echter niet altijd duidelijk bij welke strandtenten je het beste kunt zijn.

Bestaande restaurantgidsen laten de strandpaviljoens veelal links liggen, waarschijnlijk vanwege de lage culinaire verwachtingen. De bevindingen van het saté-team, dat naast de kwaliteit van het eten ook een schets maakt van de bediening, de muziek, de aankleding en locatie en vooral ook de rosé die wordt geschonken, zijn te volgen op de site ZANDhap.nl.

Op dit moment wordt gewerkt aan een nationaal satéscan-team dat vanaf volgende zomer de gehele Nederlandse kust onder de loep neemt. Om een eelijk beeld te scheppen krijgen ook bezoekers van de site en de eigenaren van strandpaviljoens de kans om hun mening te geven.

Op ZANDhap.nl is ook een agenda met alle leuke activiteiten aan het strand te vinden. ZANDhap organiseert ook zelf feesten die het strandleven onder de aandacht brengen van een groep mensen die het strand nu vaak links laat liggen. Bij alle activiteiten spelen goede muziek, rosé, leuke mensen en lekker eten een hoofdrol.