Korps: Friesland, plaats: Fryslân 16-07-2003
Politieberichten van 16/7 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Sexbierum: brandstichting
Woensdag omstreeks 01.20 uur werd gemeld dat een schuurtje achter een woning aan de Spoardyk in brand zou staan. Toen de politie ter plaatse kwam, hadden buren inmiddels het brandje geblust met de tuinslang. Het schuurtje is voor de helft afgebrand. Eigenaar van de schuur is een 64-jarige inwoner van Sexbierum.

Leeuwarden: auto in brand
Dinsdag omstreeks 22.00 uur werd melding gemaakt dat op de Koerierssterespel een auto in brand zou staan. Brandweer heeft de brand geblust en de auto is afgevoerd. Auto was eigendom van een 44-jarige inwoner van Leeuwarden. Hoe de auto in brand gekomen is blijft onbekend. Tijdens de afhandeling van de brand was het onrustig op het plein Door het optreden van de politie is de zaak niet geëscaleerd.

Achlum: vernieler aangehouden
Woensdag omstreeks 09.17 uur werd melding gemaakt dat een manspersoon achter een taxichauffeur zou aanzitten. Toen de politie ter plaatse kwam op de Hitzumerweg, werd zij aangesproken door een 54-jarige inwoner van Franeker en bestuurder van de taxi en een 51-jarige inwoonster uit Firdgum. De ramen van de woning waren vernield. Dit was gedaan door een 34-jarige inwoner van Franeker. De 34-jarige kon het niet hebben dat de 51-jarige regelmatig op bezoek kwam en ging op dat moment door het lint en vernielde de ramen van de woning. De 34-jarige werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Een nader onderzoek zal volgen. De taxichauffeur moet nog gehoord worden.

Harlingen: belediging politieambtenaar
Woensdag omstreeks 10.25 uur kwam een 36-jarige inwoner van Harlingen aan de balie van het politiebureau. Hij is meestal verbaal erg agressief. Toen hij zijn verhaal had gedaan liep hij naar buiten. Hij spuugde in een in de hal staande plantenbak en keek de baliemedewekster, een 29-jarige inwoonstter van Jirnsum, strak in de ogen en stak zijn middelvinger tegen haar op. De verdachte is daarop aangehouden en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Joure: brand auto
Dinsdag omstreeks 12.00 uur brak brand uit in een personenauto. De bestuurder, een 30-jarige inwoner van het Duitse Wangerland, reed over de Rijksweg A7 in de richting Sneek, toen hij plotseling een knal hoorde. Hij bracht zijn auto vervolgens op de vluchtstrook tot stilstand. Op het moment dat hij stilstond, sloegen de vlammen uit de motorkap. De inzittenden konden ongedeerd de auto verlaten. De brandweer heeft het vuur geblust. Wat de oorzaak van de brand is, is niet bekend. Gedurende het blussen werd een rijstrook voor het verkeer afgesloten. De auto werd weggesleept.

Sneek: onwel wording
Woensdag omstreeks 09.05 uur kwam er een melding binnen dat op de Weideburgstraat een persoon onwel was geworden. Het betrof hier een 72-jarige inwoonster van Sneek. 2 hulpverleners (verdere gegevens niet bekend) waren reeds bezig het salchtoffer te reanimeren. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het Sint Antoniusziekenhuis en aldaar opgenomen op de afd I.C.

Bureau Communicatie: 0900 - 8844