HUISWERKBEGELEIDING.NL

Gratis psychologische basistest bij studieproblemen

Vanaf morgen, woensdag 16 juli, kunnen ouders van kinderen met leerproblemen terecht op internet voor een psychologische basistest. Door middel van een reeks vragen worden de studieproblemen grof geanalyseerd. De test, die ongeveer vijf minuten in beslag neemt, is een vereenvoudigde versie van een uitgebreid psychologisch onderzoek. Aan het eind van de test wordt advies uitgebracht waar ouders terecht kunnen voor informatie of hulp, bijvoorbeeld: de huisarts, de schoolbegeleidingsdienst, een huiswerkinstituut of een psycholoog.

De test is ontwikkeld in opdracht van Huiswerkbegeleiding.nl, in samenwerking met onderwijspsychologen van een psychologisch onderzoeksbureau. Een (uitgebreide) psychologische test is een goed middel voor scholen, ouders en leerlingen om eventuele studieproblemen snel in kaart te brengen. Uit de testresultaten kan een psycholoog praktische adviezen formuleren op basis waarvan verdere actie ondernomen kan worden. De drempel om een kind te laten testen is voor veel mensen te hoog. Om hun ongerustheid weg te nemen is deze eenvoudige basistest ontwikkeld.

Door het rommelige onderwijsklimaat en de grotere informatiestroom over problemen als ADHD, NLD, dyslexie en faalangst twijfelt een groeiend aantal ouders of hun kind aan één van deze stoornissen lijdt. Ouders weten niet precies waar ze moeten zijn voor advies of begeleiding en nemen vaak contact op met Huiswerkbegeleiding.nl of een van de aangesloten huiswerkinstituten. Vanaf morgen worden ze verwezen naar de internetsite huiswerkbegeleiding.nl.

Huiswerkbegeleiding.nl is de spreekbuis van Nederlandse huiswerkinstituten.