Eemland zuid 15.00 uur

Utrecht 15-7-2003 - Persberichten district Eemland zuid

Bekennende verklaringen inbraken en diefstal
WOUDENBERG De 31-jarige man uit Amersfoort die op donderdag 10 juli werd aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak bij een bedrijf aan de Geeresteinselaan heeft inmiddels bekennende verklaringen afgelegd over deze inbraak. Ook bekende de verdachte een inbraak in een bestelauto en diefstal van een fiets in Woudenberg.

Getuigen meldden op 10 juli omstreeks 05.00 uur glasgerinkel op de Geeresteinselaan en zagen een man op een fiets weg rijden. De politie constateerde vervolgens dat twee ruiten van een bedrijf aan deze straat waren vernield. Bij een onderzoek in de omgeving werd de verdachte aangetroffen op De Maat. Hij was in bezit van twee laptops bij zijn aanhouding. Bij verhoor bekende hij deze gestolen te hebben uit het bedrijf.

De man verklaarde verder op 9 juli in de middag een fiets vanuit het centrum in Woudenberg te hebben meegenomen. Ook gaf hij aan in de nacht van 9 op 10 juli in een geparkeerde bestelauto op de Parallelweg te hebben ingebroken en hier onder andere een tankpas en gereedschap te hebben gestolen.

Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Ongeval met letsel
AMERSFOORT - Op dinsdagochtend ontstond omstreeks 09.45 uur een aanrijding tussen twee personenwagens op de kruising Daam Fockemalaan
- Stichtse Rotonde. Een 31-jarige automobiliste uit Zeist remde voor een overstekende fietser. Een 48-jarige automobilist uit Helmond reed achter de vrouw, maar kon niet meer op tijd remmen. Er onstond een aanrijding waarbij een 18-jarige vrouw uit Helmond - passagier van de automobilist uit Helmond - lestel opliep aan de borst. De vrouw is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis de Lichtenberg voor nader onderzoek.

Door de aanrijding lekte veel koelstof van een van de auto's op de weg. De brandweer heeft het wegdek schoongemaakt.