Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 2378
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persbericht

Datum Nummer persbericht
15 juli 2003 c059

---

Hoogspanningsleidingen in de Waalsprong ondergronds

De hoogspanningsleidingen die nu nog zichtbaar zijn in de Waalsprong worden ondergronds gelegd. Hiervoor moeten enkele nieuwe masten worden bijgeplaatst en een aantal oude gesloopt. Het college van burgemeester en wethouders heeft hiervoor de benodigde vrijstellingsprocedure voor het bestemmingsplan gestart.

De hoogspanningsleidingen worden onder de grond gebracht omdat de huidige masten geen fraai aanzicht geven. Het ondergronds brengen van de hoogspanningsleidingen vergroot de kwaliteit van het gebied. Bij de ontwikkeling van de plannen is hier ook door de bewoners op aangedrongen. De masten en ondergrondse leidingen liggen in een strook die als groene ruimte is gereserveerd. De leidingen die onder de grond worden gebracht worden aangesloten op de nieuwe masten vlak bij de uiterwaarden. Er wordt pas spanning op de leidingen gezet als deze zijn aangesloten op de masten. De ondergrondse leidingen komen weer boven de grond ten noorden van Oosterhout en sluiten daar weer aan op het bestaande net.

De masten kunnen worden gebouwd zodra de vrijstelling en de bouwvergunning zijn verleend. Inspraak op de vrijstelling is mogelijk vanaf 13 augustus en duurt zes weken. De totale procedure vergt ongeveer een jaar. De gemeente en de GEM hebben inmiddels afspraken met de NUON gemaakt voor het ondergronds leggen van de leidingen en hopen zo snel mogelijk nadat de vrijstellingsprocedure is afgerond te kunnen beginnen. Het ondergronds leggen van de leidingen vergt ongeveer twee jaar. Daarna kan het bovengrondse tracé worden verwijderd.
Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arian Kuil, doorkiesnummer
024-3292380


---

Alle informatie in dit e-mailbericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht