Gemeente Eindhoven

Persbericht: 15 juli 2003, no. 134, 10.15 uur

Gebied rond ongevalsplaats A2 weer veilig

De A2 (Poot van Metz bij Eindhoven) is rond 10.00 uur weer vrijgegeven voor het verkeer; het woon- en industrie gebied daaromheen is weer veilig.
De hele nacht zijn de werkzaamheden, op de A2 ter hoogte van het viaduct Noord- Brabantlaan, doorgegaan. De gekantelde tankwagen is verplaatst. Het wegdek is gerepareerd en een gedeelte van de vangrail is vervangen. De opvanglocaties zijn opgeheven en bewoners zijn weer terug naar hun huizen.

Deskundigen hebben vannacht gezocht naar de meest veilige manier om de tankwagen, die gistermiddag bij het dodelijk ongeval betrokken was, te ruimen. Rond 4.30 uur was de wagen 200 meter verplaatst (richting Den Bosch).
Om 6.00 uur vanochtend is men begonnen de LPG over te tanken in een andere tankauto. Die werkzaamheden waren rond 8.30 uur afgerond. De lege tank is volgespoten met stikstof om de laatste restjes LPG te neutraliseren en om het gevaar voor ontploffing te minimaliseren.

Er zijn daarna meteen reparaties aan het wegdek gedaan. Er is een noodvulling in het asfalt aangebracht en de beschadigde vangrail is vervangen.

Mensen die vragen over opgelopen schade hebben, kunnen contact opnemen met dhr. Vis op telefoonnummer: 040 238 2549. Dat nummer is tijdens kantooruren bereikbaar.

© 2003 Gemeente Eindhoven