Deelgemeente slotervaart Amsterdam


Kapvergunningen 2003

De hier gepubliceerde aanvragen kunt u inzien aan de balie van het stadsdeelkantoor.

Archief: Kapaanvragen 2002

Bezwaar maken

---

Gepubliceerd 2 juli 2003:

Aangevraagde kapvergunningen

* Marten Corverhof 29

1 boom (een 2 stammige conifeer). De boom zorgt voor lichtontneming in de woning en is te groot voor de tuin. Er zal geen herplant zijn.

* Derkinderenstraat 23

1 boom (een berk). De boom zorgt voor lichtontneming in de woning en is te groot voor de tuin. Er zal geen herplant zijn.

Verleende kapvergunningen

* Derkinderenstraat 19

1 boom (spar) in de achtertuin. De boom staat te dicht op de gevel en veroorzaakt lichtontneming in de woning. Er zal herplant plaatsvinden in de gemeenschappelijke tuin.
* Jan Mankesstraat 52

1 boom (cypres) in de achtertuin. De boom is te groot voor zijn standplaats en veroorzaakt lichtontneming in de woning. Er wordt een financiële compensatie opgelegd.

* Petrus Blokhof 6

2 bomen (spar en iep) in de achtertuin. De bomen zijn te groot voor hun standplaats en veroorzaken lichtontneming in hun woning. In de gemeenschappelijke tuin zal herplant plaatsvinden.
* Anton Petershof

2 bomen (essen). De bomen staan in de verharding aan de Anton Petershof. De bomen hebben beiden een slechte vitaliteit en zullen vervangen worden. Er zal een herplant plaatsvinden in het najaar van 2003.

* Louis Bouwmeesterstraat
4 bomen (wilgen) in de groenstrook langs de Slotervaart. De bomen zijn jaren geleden geknot en zijn hiervan onvoldoende hersteld. Er zal herplant plaatsvinden van 4 wilgen.

* Ottho Heldringstraat, hoek Wilhelmina Drückerstraat
1 boom (es) in de verharding. De boom heeft grote aanrijdingschade geleden. Er zal herplant plaatsvinden van een es.

Gepubliceerd 18 juni 2003:

Aangevraagde kapvergunningen

* Comeniusstraat 831

1 boom (ceder). De conifeer is te groot voor de voortuin en zorgt voor wortelopdruk in de bestrating. Gezien de grootte van de tuin zal er geen herplant zijn.

Gepubliceerd 11 juni 2003:

Aangevraagde kapvergunningen

* Speelplaats Marie van Westerhoven.
6 bomen (4 iepen, 1 els en 1 wilg). De bomen moeten wijken voor de herinrichting van de speelplaats aan de Marie van Westerhovenstraat. Er zal een herplant zijn in het najaar van 2003.

Verleende kapvergunningen

* Marius Bauerstraat
4 bomen (linden). De bomen staan in de verharding aan de Marius Bauerstraat, hoek Derdinderenstraat. De vitaliteit van de bomen is slecht. Tevens veroorzaken de bomen wortelopdruk. Er zal ter plekke geen herplant plaatsvinden aangezien het trottoir hiervoor te smal is.

* Tutein Noltheniusstraat 4
5 bomen (2 berken, 2 gouden regens en 1 lijsterbes). De bomen staan in de achtertuin aan de Tutein Noltheniusstraat 4. De bomen staan te dicht op de gevel, veroorzaken lichtontneming in de woning en zijn te groot voor hun standplaats. Er zal een herplant plaatsvinden.

* Justus Halbertsmastraat 54

1 boom (cypres). De boom staat in de achtertuin aan de Justus Halbertsmastraat 54. De boom veroorzaakt lichtontneming in de woning en is te groot voor zijn standplaats. Er zal herplant plaatsvinden van een kleine boomvormer.

* Henri Dunantstraat

1 boom (lijsterbes). De boom staat in de gemeenschappelijke tuin aan de Henri Dunantstraat. De boom staat te dicht op de gevel en beschadigd het dak. Er zal een herplant plaatsvinden in de gemeenschappelijke tuin.

* Louis Apolstraat 26

1 boom (meidoorn). De boom staat in de achtertuin aan de Louis Apolstraat 26. De boom is te groot voor zijn standplaats en creëert lichtontneming in de woning. Er zal herplant plaatsvinden middels een kleine boomvormer.

* Zichemplein/Borgloonstraat/Leuvenstraat
6 bomen (acacia´s). De bomen staan in een binnentuin aan de Zichemplein/Borgloonstraat/Leuvenstraat. De bomen hebben stormschade geleden en de vitaliteit van de bomen is slecht. Er zal herplant middels kleine boomvormers plaatsvinden.

Gepubliceerd 28 mei 2003:

Verleende kapvergunningen

* Op het terrein van het Andreas Ziekenhuis aan de Theophile de Bockstraat 8.

77 bomen staan op het terrein rondom de Zusterflat en moeten wijken in verband met de sloop van deze Zusterflat, de laagbouw en de fietsenstalling. Het stedelijk vernieuwingsgebied Lelylaan wordt geheel nieuw ingericht. Met de nieuwe inrichting van het Andreas terrein wordt ook de herplant meegenomen.

Gepubliceerd 14 mei 2003:

Aangevraagde kapvergunningen

* Petrus Blokhof 6

2 bomen, (picea en ulmus) in de particuliere achtertuin. De bomen zijn te groot voor hun standplaats en veroorzaken lichtontneming in hun woning. In de gemeenschappelijke tuin zal herplant plaatsvinden.

* Louis Bouwmeesterstraat

4 bomen (wilgen) in de groenstrook langs de Slotervaart. De bomen zijn jaren geleden geknot en zijn hiervan onvoldoende hersteld. Er zal herplant plaatsvinden van 4 wilgen.

* Derkinderenstraat 19

1 boom (picea) in de particuliere achtertuin. De boom staat te dicht op de gevel en veroorzaakt lichtontneming in de woning. Er zal herplant plaatsvinden in de gemeenschappelijke tuin.
* Ottho Heldringstraat, hoek Wilhelmina Drückerstraat
1 boom (fraxinus excelsior) in de verharding. De boom heeft grote aanrijdingschade geleden. Er zal herplant plaatsvinden van een fraxinus.

* Jan Mankesstraat 52

1 boom (chamea cyparis) in de particuliere achtertuin. De boom is te groot voor zijn standplaats en veroorzaakt lichtontneming in de woning. Onderzocht wordt op welke wijze er herplant kan plaatsvinden. Indien er geen herplant plaatsvindt wordt een financiële compensatie opgelegd.

Verleende kapvergunningen

* In de achtertuin aan de Johannes de Bekahof 12


1 boom (conifeer) met een diameter van 15 centimeter, in de achtertuin. De boom staat op 40 centimeter van de erfscheiding en hangt met de kroon op de schuur van de buren. De vitaliteit van de boom is redelijk tot goed. Er zal herplant plaatsvinden van een kleine boomvormer.

Gepubliceerd 9 april 2003:

Aangevraagde kapvergunningen


* Henri Dunantstraat

1 boom (sorbus) in de gemeenschappelijke tuin staat te dicht op de gevel. In de tuin zal herplant plaatsvinden.


* Louis Apolstraat 26

1 boom (crateagus) in de achtertuin is te groot voor zijn standplaats en geeft veel lichtontneming. Er zal herplant plaatsvinden van een kleine boom.

* Zichemplein/Borgloonstraat/Leuvenstraat
6 bomen(acacias) in de binnentuin hebben stormschade geleden. De vitaliteit van de bomen is zeer slecht. Er zal herplant plaatsvinden van kleine boomvormers.

Gepubliceerd 2 april 2003:

Kapaanvragen

Bij de sector Stadsdeelwerken zijn de volgende aanvragen voor een kapvergunning binnengekomen:

* Betreffende 4 bomen, lindes, op het trottoir in de openbare ruimte aan de Marius Bauerstraat, hoek Derkinderenstraat. De vitaliteit van de bomen is slecht. Tevens veroorzaken de bomen wortelopdruk. Er zal ter plekke geen herplant plaatsvinden.
* Betreffende 5 bomen - 2 berken, 2 laburna, 1 crateagus in de particuliere tuin aan de Tutein Noltheniusstraat 4. De bomen staan te dicht op de gevel, veroorzaken lichtontneming in de woning en zijn te groot voor hun standplaats. Er zal in de omgeving herplant plaatsvinden.

* Betreffende 68 bomen op het terrein van het Andreas Ziekenhuis aan de Theophile de Bockstraat 8. De bomen moeten wijken om de sloop van de zusterflat, de laagbouw en de fietsenstalling mogelijk te maken. Er kan conform het kapbeleid niet binnen 1 jaar de herplantplicht worden voldaan. De eigenaar/beheerder, in deze, de sector Bouw- en Woningtoezicht van het stadsdeel, zal een financiële compensatie worden opgelegd. In de herinrichtingsplannen voor het terrein is het herstel van de groenstand opgenomen. Het Dagelijks Bestuur zal worden verzocht de opgelegde financiële compensatie te reserveren voor het herstel van de groenstand bij de herinrichting.

* Betreffende 1 boom, 1 cupressocyparis, in de particuliere tuin aan de Justus Halbertsmastraat 4. De boom veroorzaakt lichtontneming in de woning en is te groot voor zijn standplaats. Er zal herplant plaatsvinden van een kleine boomvormer.

Aanvraag tot 1e keer kandelaberen

Bij de sector Stadsdeelwerken zijn de volgende aanvragen voor een kapvergunning binnengekomen:

* Betreffende 2 bomen, platanen, in de verharding in de openbare ruimte aan de Anthony Spatzierhof. De bomen zijn dusdanig groot geworden dat de kans op schade aan de huizen is ontstaan.
* Betreffende 2 bomen, platanen, in de verharding in de openbare ruimte aan de Marten Corverhof. De bomen zijn dusdanig groot geworden dat de kans op schade aan de huizen aanwezig is.

Belanghebbenden die bedenkingen hebben tegen het verlenen van bovenstaande kapvergunningen kunnen hun zienswijze binnen twee weken na deze publicatie naar voren brengen. De aanvraag voorzien van een situatietekening ligt gedurende 2 weken ter inzage bij de receptie van het stadsdeelkantoor, Jan Tooropstraat 15 b, tussen 09.00 en 16.30 uur. Uw reactie kunt u sturen naar het dagelijks bestuur van het stadsdeel Slotervaart/Overtoomse Veld t.a.v. de sector Stadsdeelwerken, Jan Tooropstraat 15 b, 1062 BK Amsterdam.

Kapvergunningen

Het Dagelijks Bestuur is in de vergadering van 18 maart 2003 akkoord gegaan met het verlenen van een vergunning tot het kappen van:
* 1 boom , een populier, op de Oude Haagseweg nabij de McDonalds. De boom staat in de openbare ruimte op een welfbrug en geeft een permanente druk op de brug. Er zal elders herplant plaatsvinden.
* 1 boom , een es, in de achtertuin aan de Lobo Braakensiekstraat
52. De boom staat op de erfgrens van de particuliere tuin en het openbaar groen. De vitaliteit van de boom is matig. De boom is te groot voor de tuin, veroorzaakt lichtontneming in de woning en belemmert de groei van onderliggend groen. Er zal herplant plaatsvinden van een kleine boomvormer.

* 1 boom , een salix, in de particuliere tuin aan Willem Nakkenstraat 9. De boom veroorzaakt lichtontneming in de woning, staat te dicht op de gevel en is te groot voor zijn standplaats. Tevens heeft de boom een lichte scheefstand richting het achtergelegen voetpad. In de gemeenschappelijke tuin in de directe omgeving zal herplant plaatsvinden.

* 2 bomen , een prunus en een esdoorn, in de particuliere tuin aan Hemsterhuisstraat 31. De bomen zijn dood. In de directe omgeving dient er herplant plaats te vinden.

De belanghebbende bij dit besluit kan op grond van artikel 7.1.eerste lid van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken tegen dit besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het dagelijks bestuur van het stadsdeel Slotervaart/Overtoomse Veld, Jan Tooropstraat 15 B, 1062 BK Amsterdam. Het indienen van een bezwaarschrift schort de werking van dit besluit niet op. Indien onverwijlde spoed dit vereist kan hangende de
bezwaarschriftenprocedure een voorlopige herziening worden gevraagd aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Amsterdam, sector Bestuursrecht Algemeen.

Gepubliceerd 26 maart 2003:

Kapaanvragen

Bij de sector Stadsdeelwerken is de volgende aanvraag voor een kapvergunning binnengekomen:

* Betreffende 1 boom, een prunus, in de achtertuin aan J. de Bekahof
12. De boom veroorzaakt lichtontneming in de woning. Er zal elders in de tuin herplant plaatsvinden.

Kapvergunningen

Het dagelijks bestuur is in de vergadering van 11 maart 2003 akkoord gegaan met het verlenen van een vergunning tot het kappen van:
* 1 boom , een plataan, op het parkeerterrein links van de ingang achter het pand aan de Voorburgstraat 246. De boom is aan de wortelvoet behoorlijk verzwakt, waardoor hij omgevingsgevaar veroorzaakt. Er zal elders op het terrein herplant plaatsvinden.


* 6 bomen , allen lindes, op het trottoir aan de Postjesweg ter hoogte de oude bioscoop. De bomen dienen te wijken vanwege de sloop van de bestaande bioscoop en de nieuwbouw van een politiebureau. Ter plekke en elders op het A. Allebéplein zal er herplant plaatsvinden.

Gepubliceerd 26 februari 2003:

Aangevraagde kapvergunningen

Bij de sector Stadsdeelwerken zijn de volgende aanvragen voor een kapvergunning binnengekomen:

* Betreffende 1 boom, een populier, op de Oude Haagseweg nabij de McDonalds. De boom staat in de openbare ruimte op een brug en een geeft een permanente druk op de brug. Er zal elders herplant plaatsvinden.

* Betreffende 1 boom, een es, in de achtertuin aan de Lobo Braakensiekstraat 52. De boom staat op de erfgrens van de particuliere tuin en het openbaar groen. Het stadsdeel neemt de verantwoordelijkheid voor de kap op zich. De vitaliteit van de boom is matig. De boom is te groot voor de tuin, veroorzaakt lichtontneming in de woning en belemmert de groei van onderliggend groen. De bewoner/eigenaar van de Lobo Braakensiekstraat 52 is verantwoordelijk voor de herplant van een kleine boomvormer.
* Betreffende 1 boom, een salix, in de particuliere tuin aan Willem Nakkenstraat 9. De boom veroorzaakt lichtontneming in de woning, staat te dicht op de gevel en is te groot van zijn standplaats. Tevens heeft de boom een lichte scheefstand richting het achtergelegen voetpad. In de gemeenschappelijke tuin in de directe omgeving zal herplant plaatsvinden.

* Betreffende 2 bomen, een prunus en een esdoorn, in de particuliere tuin aan Hemsterhuisstraat 31. De bomen zijn dood. Beoordeelt zal worden of er aan de herplantplicht kan worden voldaan of dat een financiële compensatie wordt opgelegd.

Gepubliceerd 19 februari 2003:

Verleende kapvergunningen

Het dagelijks bestuur is in de vergadering van 4 februari 2003 akkoord gegaan met het verlenen van een vergunning tot het kappen van:
* 8 van de 15 bomen in diverse tuinen in de zogenaamde ´Blue Band-wijk´, te weten 1 boom (plataan) in de tuin aan de Marten Corverhof, 2 bomen (kastanjes) in de tuin aan de Anton Petershof (2 bomen), 4 bomen (kastanjes) in de tuin aan de Adam van Germezhof en 1 boom (plataan) in de tuin aan de Anthony Spatzierhof. De 8 bomen waarvoor een kapvergunning is verleend hebben een aangetaste vitaliteit die kappen noodzakelijk maakt. Voor 7 van de 15 bomen, die dienen te wijken voor het creëren van licht en ruimte, is geen kapvergunning verleend. Waar mogelijk zal herplant plaatsvinden. Bij geen herplant wordt een financiële compensatie opgelegd.

Rectificatie

De aanvraag voor een kapvergunning voor het kappen van 1 boom, een linde, in de openbare ruimte van de Marius Bauerstraat ter hoogte van huisnummer 32 is ingetrokken. De boom zal niet worden gekapt.

Aanvraagde bouwvergunning

* Op 12 februari 2003 is een bouwaanvraag ingediend voor het plaatsen van een fietsenstalling op het terrein behorende bij de gebouw Louwesweg 6

* Op 13 februari 2003 is een bouwaanvraag ingediend voor het veranderen en vergroten van de woning Liedekerkeplantsoen 23

Gepubliceerd 12 februari 2003:

Aangevraagde kapvergunningen

Bij de sector Stadsdeelwerken is volgende aanvraag voor een kapvergunning binnengekomen:

* betreffende 1 boom, een plataan, op het parkeerterrein links van de ingang achter het pand aan de Voorburgstraat 246. De vitaliteit van de boom is dusdanig aangetast dat hij een gevaar voor de omgeving is (omvallen). Er zal elders op het terrein herplant plaatsvinden.

Verleende kapvergunningen

* 1 boom, een ulmus vegata, in de groenstrook achter de Comeniusstraat ter hoogte van huisnummer 757. De boom heeft op diverse plekken grote, slecht overgroeide snoeiwonden en oude inrottende snoeiwonden. De vitaliteit van de boom is slecht. Er zal herplant plaatsvinden van een ulmus plantijn.
* 1 boom, een cedrus atlantica glanca, in de achtertuin aan de Anske Lammingastraat 21. De vitaliteit van de boom is matig. De boom heeft een oude, slecht overgroeide snoeiwond en heeft stormschade opgelopen in de kop. Tevens is er sprake van lichtontneming in de woning. Er zal geen herplant plaatsvinden omdat de tuin daarvoor te klein is.

* 1 boom, een Robinia, in het openbaar groen aan de achterzijde flat van de Willy Sluiterstraat 4. De boom staat te dicht op de gevel en veroorzaakt lichtontneming in de woning. Er zal elders herplant plaatsvinden.

* 1 boom, een linde, aan de noordzijde van de Marius Bauerstraat tegenover de voormalige Basismarkt op huisnummer 2. Er zal op korte termijn geen herplant plaatsvinden maar een financiële compensatie worden opgelegd. Na de nieuwe aanleg van het totale winkelplein zal het verlies aan groen worden gecompenseerd.

Gepubliceerd 5 februari 2003:

Aangevraagde kapvergunning

betreffende 6 bomen, allen lindes, op het trottoir aan de Postjesweg ter hoogte van de oude bioscoop. De bomen moeten wijken vanwege de sloop van de bestaande bioscoop en de nieuwbouw van een politiebureau. Tijdens de nieuwe inrichting van het maaiveld zal er herplant plaatsvinden.

Verleende kapvergunning

Het dagelijks bestuur is in de vergadering van 21 januari 2003 akkoord gegaan met het verlenen van een vergunning tot het kappen van:


4 bomen in
de tuin aan de Sloterweg 1142. Eén boom, een conifeer, staat te dicht op het bestaande huis. Een andere, eveneens een conifeer, staat in dat deel van de tuin waar een nieuwe tuininrichting plaats gaat vinden. De vitaliteit van de twee coniferen is aangetast. Twee andere bomen, berken, staan in dat deel van de tuin waar een nieuw huis zal worden gebouwd. Er zal herplant plaatsvinden van 4 bomen.

Gepubliceerd 22 januari 2003:

Aangevraagde kapvergunningen


1 boom
in het openbaar groen aan de achterzijde flat van de Willy Sluiterstraat 4. De boom, een Robinia, staat te dicht op de gevel en veroorzaakt lichtontneming in de woning. Er zal elders herplant plaatsvinden.

Kapvergunningen 2002

Aangevraagde kapvergunningen

Week 49 (4 december 2002):
voor 3 bomen op het terrein van Global Switch Amsterdam aan de Johan Huizingalaan 759. De bomen, populieren, staan op dat deel van het terrein waar satellietschotels geplaatst worden. Er zal elders op het terrein herplant plaatsvinden

Week 47 (20 november 2002):
voor 1 boom achtertuin aan de Colenbranderhof 9. De boom, een spar, staat te dicht op de gevel en zorgt voor lichtontneming in de woning. Er zal herplant plaatsvinden door middel van een kleine boomvormer.

Verleende kapvergunningen

* 1 boom - een ulmus vegata - in de groenstrook achter de Comeniusstraat ter hoogte van huisnummer 757. De boom heeft op diverse plekken grote, slecht overgroeide snoeiwonden en oude inrottende snoeiwonden. De vitaliteit van de boom is slecht. Er zal herplant plaatsvinden van een ulmus plantijn.
* 1 boom, een cedrus atlantica glanca, in de achtertuin aan de Anske Lammingastraat 21. De vitaliteit van de boom is matig. De boom heeft een oude, slecht overgroeide snoeiwond en heeft stormschade opgelopen in de kop. Tevens is er sprake van lichtontneming in de woning. Er zal geen herplant plaatsvinden omdat de tuin daarvoor te klein is.

* 1 boom, een Robinia, in het openbaar groen aan de achterzijde flat van de Willy Sluiterstraat 4. De boom staat te dicht op de gevel en veroorzaakt lichtontneming in de woning. Er zal elders herplant plaatsvinden.

* 1 boom, een linde, aan de noordzijde van de Marius Bauerstraat tegenover de voormalige Basismarkt op huisnummer 2. Er zal op korte termijn geen herplant plaatsvinden maar een financiële compensatie worden opgelegd. Na de nieuwe aanleg van het totale winkelplein zal het verlies aan groen worden gecompenseerd.

Bezwaar maken

De belanghebbende bij dit besluit kan op grond van artikel 7.1.eerste lid van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken tegen dit besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Slotervaart/Overtoomse Veld Jan Tooropstraat 15 B

1062 BK Amsterdam.
Het indienen van een bezwaarschrift schort de werking van dit besluit niet op. Indien onverwijlde spoed dit vereist kan hangende de bezwaarschriftenprocedure een voorlopige herziening worden gevraagd aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Amsterdam, sector Bestuursrecht Algemeen.

Stadsdeel Slotervaart / Overtoomse Veld - 15 juli 2003
---