Provincie Limburg

Gezocht: prachtige boerderijen (160)
Inschrijving voor verkiezing Limburgse Boerderij van het jaar verlengd

De Provincie Limburg is op zoek naar de Boerderij van het Jaar. De verkiezing van daarvan past in de activiteiten onder de noemer 2003, Jaar van de Boerderij, waarmee de Provincie het belang van de boerderij in het Limburgse landschap onderstreept. Het behoud van boerderijen is immers van wezenlijk belang voor de identiteit van het karakteristieke, Limburgse platteland. De verkiezing van de 'Limburgse Boerderij van het Jaar' vindt plaats in drie categorieën: de historische boerderij die nog steeds vooral agrarisch in gebruik is, de historische boerderij met een andere functie en de moderne boerderij. Kinderen kunnen hun eigen kids-boerderij kiezen. Later dit jaar volgt nog een ontwerpwedstrijd voor een nieuwe boerderij.

De verkiezing is een initiatief van de werkgroep Boerderij van het Jaar 2003 in Limburg in samenwerking met de Provincie en de Limburgse Boerderijenstichting. Voor de verkiezing zijn inmiddels de eerste aanmeldingen binnen van historische en moderne boerderijen, die meedingen naar de titel en naar een prachtige gevelsteen. Iedereen die dat wil kan een boerderij nomineren. De inschrijftermijn is inmiddels verlengd tot en met 8 augustus. Boerderijbezitters en anderen die een boerderij willen inschrijven, kunnen dit doen via de website www.boerderijvanhetjaar.nl. Op deze website worden bovendien alle aangemelde boerderijen van de twee historische categorieën en de moderne categorie geplaatst met foto's en een korte beschrijving. Van 11 tot 20 augustus kan het publiek, iedereen dus, een stem uitbrengen via dezelfde site.
De prijsuitreiking is op zondag 24 augustus in het Openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert-Eind. Voorafgaand aan de boerderijenfietstocht in het teken van '2003, Jaar van de Boerderij'. De winnaars in twee categorieën historische boerderijen worden ingeschreven voor de landelijke verkiezing van Boerderij van het Jaar 2003.

Kids-boerderij
Basisscholieren maken kans op een dagje boerderij door mee te doen aan de verkiezing Limburgse Kids-boerderij van het Jaar 2003. Bij de Kids-boerderij geven de scholieren aan welke boerderij zij het mooiste vinden en waarom. Ook hiervoor kan inschrijven nog t/m 8 augustus en zijn aanmeldingsformulieren en reglementen te vinden op www.boerderijvanhetjaar.nl .
14-7-2003 15:08