Amsterdam Airport Schiphol

Oplevering kantorencomplex TriStar op Schiphol Oost           
Persbericht / Press Release                                   
Schiphol,                                                     
14 juli 2003                                                  
Onlangs is het kantorencomplex TriStar op Schiphol- Oost opgeleverd. Het is ontwikkeld door Schiphol Real Estate naar een ontwerp van Quist Wintermans Architecten.

TriStar is gelegen aan het Stationsplein op Schiphol - Oost en bestaat uit drie torens met elk vijf verdiepingen. Gezamenlijk bieden de torens 10.670 m2 verhuurbaar vloeroppervlak, waarvan circa 300 m2 gereserveerd is voor vestiging van winkels, horeca en/of (publieke) diensten.

In elke toren zijn, vanaf 530 m2, units te huur, maar ook het huren van één hele toren behoort tot de mogelijkheden. TriStar is goed te bereiken vanaf de A9 en A4 en heeft ruime parkeermogelijkheden ,zowel onder als tussen de gebouwen.

De hoofdaannemers van het kantorencomplex waren het Installatiebedrijf Andriessen (Houten) en een bouwcombinatie bestaande uit Heijmans IBC Bouw (Almere) en Dura Bouw Haarlemmermeer BV (Nieuw Vennep). Andere betrokkenen waren Halmos (technisch adviseur) en ABT (constructeur). Zowel Schiphol Real Estate en Cushman & Wakefield treden op als verhurende makelaars.

Schiphol - Oost, nieuw centrum van bedrijvigheid
Schiphol - Oost ontwikkelt zich steeds meer tot een eigen centrum van bedrijvigheid. Dit historische gebied, waar oorspronkelijk de luchthaven Schiphol gesitueerd was, wordt door Schiphol Real Estate herontwikkeld tot een modern businesspark. Schiphol-Oost kenmerkt zich door moderne paviljoenachtige kantoorgebouwen voor kleinere en middelgrote bedrijven die gezamenlijk plaats bieden voor zo'n 9.000 werknemers. Tevens zijn er diverse publieke voorzieningen gevestigd zoals winkels, lunchgelegenheden, een ruim parkeerterrein voor bezoekers en medewerkers en het restaurant en businessclub de 'Oude Toren'.

Airport Businesshotel
In augustus opent de Duitse hotelketen Dorint-Sofitel op Schiphol-Oost haar eerste Airport Businesshotel. Dit viersterren-hotel zal dan voorzien in 442 kamers, 15 conferentiezalen, restaurants, diverse bars, een fitnessruimte, stoombaden en een sauna. Dichtbij het hotel wordt een golf- en businesscenter gerealiseerd dat eind 2004 gereed zal zijn.

Schiphol Real Estate, 100% dochter van Schiphol Group, houdt zich bezig met het ontwikkelen van, het beleggen in en het beheer en de exploitatie van commercieel vastgoed. Schiphol Real Estate is actief op en rond Amsterdam Airport Schiphol, maar ook bij Eindhoven Airport en de luchthaven van Milaan, Malpensa.

062-2003/ms/ka


Voor informatie: pressoffice@schiphol.nl
---- --