Politie Zeeland

Z-4827-2003 TOEZICHT

In de nacht van zaterdag/zondag werden tijdens toezicht in Cadzand, Nieuwvliet, Groede en Breskens 18 bekeuringen uitgedeeld.
Zo werd er o.a. gecontroleerd op illegaal kamperen, het gebruik van alcohol op de openbare weg en het urineren op straat. De 18 bekeuringen werden als volgt uitgedeeld: 7x illegaal kamperen, 3x gebruik alcohol op de openbare weg, 2x openlijk gebruik verdovende middelen, 1x wildplassen, 2x rijden zonder bromfietshelm, 2x geen verlichting op fiets en 1x voor een bromfietser onder invloed van alcohol.

Z-4828-2003 TERNEUZENAAR AANGEHOUDEN NA ACHTERVOLGING
Zondag rond 02.45 uur kwam bij de politie de melding binnen dat een 24-jarige Terneuzenaar in overspannen toestand de woning van zijn ouders in Terneuzen had verlaten en was weggereden in hun personenauto. Hij zou tevens niet in het bezit zijn van een rijbewijs.
Vrijwel direct na de melding werd de desbetreffende auto door agenten gezien op de Binnenvaartweg waarna deze hun dienstvoertuig keerden en de auto achterna gingen. In de Korte Dijkstraat negeerde de man een stopteken en reed hierbij de surveillance-auto aan. De man reed er vandoor over de Dijkstraat, Korte Kerkstraat en reed vervolgens met hoge snelheid de Nieuwstraat in. Dit was mogelijk doordat één van de drie paaltjes die de Nieuwstraat afsluiten voor auto's was neergeklapt.
Het aanwezige publiek moest met gevaar voor eigen leven opzij springen om niet geraakt te worden. De surveillance-auto ging met optische en akoestische signalen de auto achterna. Ter hoogte van het Swingcafe kwam de auto plotseling tot stilstand. De man verliet hierop zijn voertuig maar werd na een korte achtervolging overmeesterd waarop hij kon worden aangehouden en tot bedaren werd gebracht. Op het politiebureau bleek dat de 24-jarige Terneuzenaar onder invloed was van alcohol. Tevens bleek hij in het bezit te zijn van een mes, welke in beslag werd genomen. Gezien zijn gemoedstoestand werd de Terneuzenaar niet in verzekering gesteld maar overgedragen aan de psychiatrische hulpverlening.

O-4829-2003 WONINGINBRAAK
Zondag tussen 09.00 uur en 10.00 uur werd er ingebroken in een woning aan de 's Heerenhoeksedijk te Ovezande.
Tijdens afwezigheid van de bewoners werd de toegang geforceerd en werden diverse goederen weggenomen waaronder beeldapparatuur en diverse sieraden t.w.v. een paar duizend euro. Braakschade is onbekend.

O-4830-2003 VERNIELINGEN AAN GEPARKEERDE AUTO
Aan de Bergweg te Goes zijn tussen zaterdag 20.00 uur en zondag 09.45 uur vernielingen aangericht aan een geparkeerde auto.
Zo werd de voorruit geheel vernield en staan er voetafdrukken over de gehele auto. Schade bedraagt een paar honderd euro.Politie Zeeland