Tweede plaats Sebastiaan Bleekemolen in Clio Renault Cup

Zolder (B), 13 juli 2003. Sebastiaan Bleekemolen (Aerdenhout) heeft wederom goed gepresteerd in de ID&T Clio Renault Sport Cup. Na zijn zege tijdens de vorige race op Circuit Park Zandvoort, eindigde de regerend kampioen op het circuit van Zolder (België) op de tweede plaats. "Eigenlijk was het een makkelijke race", vond hij. Christiaan Frankenhout (Oostzaan) completeerde het succes voor Team Bleekemolen met de derde plaats. Michael Bleekemolen (Aerdenhout) werd door remproblemen vijfde.

Nadat Sebastiaan en Michael Bleekemolen tijdens de vorige race op Circuit Park Zandvoort nog gezamenlijk vanaf de eerste startrij vertrokken, moesten ze nu genoegen nemen met de vierde (Sebastiaan) en vijfde startpositie. Sebastiaan kwam maar 0,3 seconde tekort op de snelste man Pierre-Yves Corthals, Michael moest een halve seconde op zijn zoon toegeven. "De training werd te vroeg afgevlagd, terwijl ik in de slotfase nog een snelle rondetijd wilde zetten", aldus Bleekemolen sr.

Bij de start van de race behielden vader en zoon hun positie. Sebastiaan schoof voorspoedig naar voren in de kopgroep. Eerst passeerde hij Christiaan Frankenhout, later schoof hij door naar de tweede plaats toen koploper Robert van den Berg uitviel. Sebastiaan Bleekemolen kwam als tweede over de finish, achter winnaar Corthals. "Ik had wel wat problemen met de wegligging, de achterkant van de auto gleed best veel. Alles bij elkaar was het een vrij makkelijke race." Ondanks dat Sebastiaan enkele races moet missen omdat hij ook in de internationale Porsche Michelin Supercup uitkomt, doet hij goed mee in de strijd om de titel. Hij neemt thans de derde plek in de tussenstand in.

Michael Bleekemolen werd vijfde. "De eerste ronden kon ik de aansluiting goed behouden, maar toen moest ik door remproblemen lossen. De remmen werden te heet, waardoor de remwerking sterk terugliep."

Christiaan Frankenhout leek in de beginfase te gaan winnen. Door een rijdersfout viel hij echter terug naar de uiteindelijke derde plaats.

Uitslag:

1. Pierre-Yves Corthals (B), 12 ronden in 21:52.401; 2. Sebastiaan Bleekemolen, op 2,489; 3. Christiaan Frankenhout, op 4,541; 5. Michael Bleekemolen, op 13,771;

27. Gaston Starreveld, op 1:00,968

Stand na vier races: 1. Jeroen Reijntjens 60; 2. Frankenhout 52; 3. S. Bleekemolen 49; 7. Pim van Riet 30; 14. M. Bleekemolen 14; 17. Hugo Charles 10.
---
Voor de redactie,