Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Oosterhout, (13/7)

Oosterhout, zondag 13 juli 2003

Visstroper betrapt met illegaal vistuig
DRONGELEN: Op donderdag 10 juli, omstreeks 23.45 uur zagen agenten een visser langs de Bergsemaas in Drongelen. Bij controle bleek dat de 23-jarige inwoner van Eethen viste met een kruisnet. Het is wettelijk verboden om met een kruisnet te vissen. Met zon net is het betrekkelijk eenvoudig om in korte tijd, grote hoeveelheden vis te vangen. Geen eerlijke strijd dus. Van het kruisnet deed de man vrijwillig afstand. De politie maakte proces-verbaal tegen hem op.

Politie treedt op tegen rijden onder invloed van alcohol HANK: Op zaterdag 12 juli omstreeks 01.40 uur reed een 44-jarige inwoner van Hank over de Kerkstraat en werd door de politie gecontroleerd op het gebruik van alcohol. De politie arresteerde de man en nam hem mee naar het politiebureau. Daar bleek dat hij te veel alcohol had gedronken, namelijk 410 ug/l. Hiervoor kreeg hij proces-verbaal en een rijverbod van 3 uur.
Op zondag 13 juli, omstreeks 02.50 uur betrapte de politie een 25 inwoner van Hank tijdens het rijden onder invloed. Dat gebeurde op de Koning Willem III straat. Hij probeerde in eerste instantie te ontkomen maar dat lukte hem niet. Op het bureau saboteerde hij bewust de ademanalyse. Niet erg verstandig van hem, want hij riskeert daarmee de maximale straf voor het rijden onder invloed. De wetgever is namelijk van mening dat het weigeren of saboteren van de ademanalyse niet lonend mag zijn. De verdachte moest direct zijn rijbewijs inleveren en de politie legde hem een rijverbod van 24 uur op. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt vanwege het weigeren van de ademanalyse.
SLEEUWIJK: Op zaterdag 12 juli omstreeks 02.30 uur reed een 20 jarige inwoner van Sleeuwijk over de Notenlaan en werd door de politie gecontroleerd op het gebruik van alcohol. De reden hiervan was dat in de omgeving van het winkelcentrum de Es een aantal malen had geclaxonneerd zonder enige reden. Hierbij bleek dat hij te veel alcohol had gedronken. Hij moest mee naar het politiebureau en onderging een ademanalyse. Die ademanalyse gaf een uitslag van 365 ug/l. Hiervoor kreeg hij proces-verbaal en een rijverbod van 3 uur. VEEN: Op zondag 13 juli, omstreeks 00.50 uur werd op de Bagijnhof te Veen een 23 jarige inwoner van Brakel gecontroleerd omdat hij mistlichten voerde. Tevens bleek dat hij alcohol gebruikt had. Na de ademanalyse bleek dit 400 ug/l te zijn. De politie maakte proces-verbaal tegen de verdachte op en hij kreeg een rijverbod van 3 uur.

Jongeren vernielen ruiten
LOON OP ZAND: Op zaterdag 12 juli omstreeks 00.30 uur is door een aantal jongeren een steen door een ruit van een auto gegooid. De auto stond geparkeerd in de van Hornestraat. Omwonenden zagen een groepje jongens wegrennen. Een onderzoek naar de daders heeft nog niets opgeleverd. Rond 1.00 uur sneuvelde een voordeurruit. In de Gerlachusstraat werd er een klinker door de ruit van de voordeur van een woning gegooid. Ook nu weer werd gezien dat er enkele jongelui wegrende nadat de ruit vernield werd. De politie heeft beide zaken in onderzoek.

Boze overtreder beledigt politie
KAATSHEUVEL: Een 25-jarige man uit Kaatsheuvel is op 12 juli 2003 rond
01.15 uur gearresteerd vanwege belediging. Deze man was eerder op de avond door de politie bekeurd voor het rijden in zijn auto met geblindeerde ruiten. Toen hij de politie later op de avond tegenkwam wilde hij na aanleiding van de bekeuring een verduidelijking van de agenten. Toen de politie wegreed vond hij het nodig om enkele beledigingen naar hun te roepen. Hij schold de agenten uit. Hierop werd de man aangehouden. Na verhoor is de man heengezonden. Hij kan ook hiervoor een boete tegemoet zien.

Nep medicijnverkoper weer actief
GILZE: Op vrijdag 11 juli werd door twee bewoners uit de Kerkstraat melding gemaakt dat zij het slachtoffer geworden waren van een oplichter. Een manspersoon was aan de deur gekomen met het verhaal dat er medicijnen door de buren besteld waren maar dat deze niet thuis waren. Er moest wel voor betaald worden nl. 9,95. Achteraf bleek het verhaal totaal niet te kloppen en waren de gedupeerden hun geld kwijt. De nog onbekende man is overigens in de gehele regio actief.

Politiebureau beklad
RIJEN: In de nacht van donderdag 11 juli op vrijdag 12 juli hebben vandalen het politiebureau aan het Anna Frankplein te Rijen beklad. Met blauwe verf was een jodenster met een vraagteken op de buitenmuur geschilderd. Ook de top van de vlaggenmast was ook afgebroken.

Proces-verbaal voor niet luisteren naar de politie RIJEN: Op zaterdag 12 juli, omstreeks 02.10 uur arresteerde de politie een 16-jarige inwoner van Wapenveld. De jongeman was betrokken bij een opstootje op de openbare weg bij een horecagelegenheid in Rijen. De politie slaagde erin om de ruziënde partijen te scheiden. Om te voorkomen dat opnieuw de vlam in de pan zou slaan, vorderde de politie dat de vechtersbazen in spé moesten vertrekken. De minderjarige knul voldeed bij herhaling niet aan het bevel of vordering van de politie om zich te verwijderen. Hij kwam steeds terug en is uiteindelijk opgepakt. De verdachte is na verhoor weer in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces verbaal worden opgemaakt.

Vernielingen aan autos
MADE: Op 12 juli ontdekten bewoners in de Irisstraat te Made, dat bij verschillende autos de spiegels vernield waren. Vermoedelijk werd tijdens de nachtelijke uren door onbekende(n) tegen de spiegels getrapt, waardoor deze kapot gingen. Tot op heden maakten drie gedupeerden melding bij de politie. De politie sluit meer aangiften niet uit.

Drie arrestaties na openlijke geweldpleging
WAGENBERG: De politie hield op vrijdagavond 11 juli rond 23.00 uur drie personen aan op verdenking van openlijke geweldpleging. Het feit deed zich voor op het van den Elsenplein in Wagenberg. Drie broers mishandelden een 20-jarige inwoner van Made. Het slachtoffer liep een lichte hersenschudding en kneuzingen op. De broers hadden ruzie gekregen met een groep jongeren, wat uitmondde in de mishandeling van de 20-jarige Madenaar. De broers, respectievelijk 14, 16 en 18 jaar oud zijn afkomstig uit Wagenberg. De ouders waren afwezig en niet bereikbaar. Om die reden heeft Bureau Jeugdzorg zich bekommerd over een 6-jarig broertje en een 12-jarig zusje. Deze laatsten hebben overigens niets met het voorval te maken maar konden niet zonder ouderlijk gezag in de woning achterblijven, na de arrestatie van hun oudere broers. Het voorval zorgde voor de nodige commotie in Wagenberg.

Twaalf bonnen bij bromfietscontrole
GEMEENTE DRIMMELEN: Door de politie van het team
Geertruidenberg/Drimmelen werd op vrijdagavond 12 juli een bromfietscontrole gehouden in de gemeente Drimmelen. In totaal werden 12 bekeuringen opgemaakt. De politie schreef bonnen uit voor:
- 2 x niet dragen valhelm

- 1 x geen bel/claxon op brommer aanwezig

- 9 x opvoeren van brommer of scooter
Naar aanleiding van klachten uit de burgerij treedt de politie de laatste weken streng op tegen
bromfietser die in overtreding. De klachten gaan vooral over het gevaarlijke rijgedrag, hoge snelheden en het geluid dat de brommers maken.

Brand in jacht
RAAMSDONK: Op vrijdagavond 11 juli omstreeks 22.30 uur vond er een brand plaats in een jacht. De boot lag in een jachthaven aan de Zijlweg te Raamsdonk. Door vermoedelijk het aan laten staan van een kookplaat was de brand ontstaan in het jacht. De brandweer is ter plaatse geweest en bluste het vuur. De omliggende boten hadden geen schade opgelopen. De exacte schade aan het bewuste jacht is op dit moment nog onbekend.

Politie houdt doorrijder aan
GEERTRUIDENBERG: Een 30-jarige inwoner van Geertruidenberg is op zaterdagavond 12 juli gearresteerd nadat hij was doorgereden na een ongeval. De man was kort voor zijn arrestatie tegen een tegemoetkomende auto aangereden. Hierbij ontstond overigens uitsluitend materiële schade. De verdachte was nog wel even uitgestapt maar ging er daarna snel vandoor. Een oplettende getuige had zijn kenteken genoteerd en dit doorgegeven aan de politie. De politie hield de man kort daarna aan in zijn woning. Na verhoor mocht hij weer naar huis. Omdat er alcoholgebruik werd geconstateerd kreeg de man eveneens een rijverbod opgelegd. De politie maakte proces-verbaal tegen de man op.

Brand in houtzagerij
MADE: Op zaterdagmiddag 12 juli, ontstond er een band in een houtzagerij aan de Eerste Industrieweg. De brand is vermoedelijk ontstaan na werkzaamheden aan het dak waarbij nieuwe dakbedekking werd aangebracht. Houtstof heeft daarbij brand kunnen vatten. De eigenaar wist de brand grotendeels zelf te blussen. De brandweer, die de bluswerkzaamheden overnam, had het vuur al snel onder controle. De totale schade is nog niet bekend. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Auto verplaatst en cowboyhoed gestolen
GEERTRUIDENBERG: Een inwoonster van de Dordtsestraat keek zondag 13 juli raar op toen naar buiten keek. Ze zag dat haar Suzuki Alto die zij de avond ervoor keurig aan de kant van de rijbaan had geparkeerd, nu midden op de weg stond. Onverlaten bleken de auto van zijn plaats te hebben getild. Een cowboyhoed die op de achterbank lag, had men uit de auto weggehaald.

Ongeduldige automobilist vernielt auto
WAALWIJK. Een gezin uit Zaltbommel zat in de auto te wachten op hun bestelling bij de MacDrive. De bestuurder die achter hun stond te wachten was erg ongeduldig en wilde snel het terrein verlaten. Omdat het niet snel genoeg ging ontstond er een onenigheid. De ongeduldige verdachte, een 28 jarige man uit Vlijmen, sloeg daarop een deuk in het rechterportier van het gezin uit Zaltbommel. Door de politie Brabant-Noord werd de man kort na dit voorval aangehouden en overgebracht naar het politiebureau te Waalwijk. Daar werd een verklaring van de man opgenomen. De man is heengezonden met een dagvaarding en hij zal zich binnenkort moeten verantwoorden voor deze vernieling. Dit voorval gebeurde op zaterdagmiddag 12 juli rond 13.45 aan de van Andelstraat in Waalwijk.

Alsnog opgepakt voor bedrijfsinbraak
OOSTERHOUT: De politie arresteerde op zondagochtend 13 juli omstreeks
01.00 uur een 24- jarige man uit Oosterhout aangehouden. De arrestatie vond plaats op de autosnelweg A-27. Deze man werd al langer gezocht voor een inbraak in een bedrijf gepleegd in 2002 in Oosterhout en wist al die tijd uit handen van de politie te blijven. Oplettende politiemensen van het team Oosterhout zagen hem daar een tankstation inlopen. Hij is inmiddels ingesloten voor onderzoek.

Alcoholcontrole
DORST: Een boete van 190, - mocht een 53-jarige Oosterhouter afrekenen bij een alcoholcontrole. Op zaterdagavond 12 juli bleek dat hij 265 ug/l blies tijdens een alcoholcontrole. Tussen 18.00 en 21.00 uur heeft de politie daar tijdens een controle op diverse plekken in de gemeente 65 bestuurders gecontroleerd. De overige automobilisten waren niet in overtreding.

Winkeldief op heterdaad betrapt
OOSTERHOUT: Op 12 juli omstreeks 12.50 uur is een 55-jarige inwoner uit Raamsdonk aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Hij pleegde het feit in een winkel aan de Nieuwe Bouwlingstraat te Oosterhout. Winkelpersoneel betrapte de man en droeg hem over aan de politie. De verdachte bekende dat hij cosmetica had gestolen in de winkel. Hij is rond 14.30 uur weer in vrijheid gesteld.

Hond veroorzaakt aanrijding
OOSTERHOUT: Op vrijdagavond 11 juli omstreeks 21.15 behandelde de politie in de Pieter Stastokstraat een aanrijding. De bestuurder van een auto was met zijn voertuig tegen twee grote betonblokken aangereden. Dit was gebeurd na een onhandige manoeuvre van zijn hond, een Duitse dog. Het beest zat voorin de auto en sprong plotseling met zijn hele gewicht op de arm van de bestuurder. Hierdoor raakte de bestuurder de controle over zijn voertuig kwijt, waarna hij op de betonnen blokken botste. Het voertuig raakte flink beschadigd en moest weggetakeld worden.

Bron: Jeroen Steenmeijer