AXA Verzekeringen

AXA Volmacht Kwaliteitsprogramma van start

11 juli 2003

Onder de naam AXA Volmacht Kwaliteitsprogramma is deze week de samenwerking tussen AXA Schade en Consurance bekrachtigd. Dit initiatief is gericht op de totstandkoming van een ondersteuningsprogramma voor organisatie/ICT vraagstukken voor gevolmachtigden. Deze overeenkomst past in het streven van AXA om eind 2004 dé toonaangevende volmachtverzekeraar te zijn. AXA wil deze positie verwerven door zich met name te positioneren als volmachtkennisverzekeraar. Binnen dit kader zullen het VolmachtKenniscenter, het AXA VolmachtCollege en AXA VolmachtServices een prominente rol spelen.

Vanuit het AXA VolmachtKenniscenter zal AXA haar kennis beschikbaar stellen. De kennisuitwisseling zal o.a. plaatsvinden door de instelling van een helpdesk, de 2-wekelijkse elektronische nieuwsbrief Volmachtflitsen en door optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden die www.volmachtbeheer.nl biedt.

Het AXA VolmachtCollege zal vanaf dit najaar een palet praktische volmachtopleidingen aan de volmachtmarkt ter beschikking stellen. Hiervoor zullen zich ook volmachtbedrijven kunnen inschrijven die geen samenwerkingsverband met AXA hebben.

AXA VolmachtServices biedt o.a. ondersteuning op het gebied van risico- en portefeuilleanalyse alsmede productmanagement gericht op doelgroepen en dus ook op het nu geïntroduceerde AXA Volmacht Kwaliteitsprogramma.

Er is bij de ontwikkeling van het AXA Volmacht Kwaliteitsprogramma gekozen voor samenwerking met Consurance omdat zij als specialist binnen de volmachtverzekeringsmarkt borg staat voor een integrale benadering van processen, systemen en organisaties.

Kwaliteitsnormering

Vanaf 1 september a.s. zal de startmodule Kwaliteitsnormering gericht op de implementatie van de NVGA kwaliteitsnormering beschikbaar zijn. "Elke gevolmachtigde ziet het grote belang van de kwaliteitsnormering NVGA. Velen geven ons echter aan moeite te hebben met de invoering binnen de eigen organisatie. Gezien het gezamenlijk belang bij kwaliteitsontwikkeling zien wij het als toonaangevende volmachtverzekeraar als onze taak de gevolmachtigde hierbij te ondersteunen", aldus Jan van de Veen, Manager Volmachtbedrijf.

De komende tijd zullen de gevolmachtigden worden uitgenodigd voor informatiebijeenkomsten waarin de inhoud van het AXA Volmacht Kwaliteitsprogramma nader zal worden toegelicht.