Persbericht

Nieuwkuijk, 11 juli 2003

Korthals president-commissaris bij GGN Holding B.V.

Benk Korthals (58), oud-minister van Justitie in het tweede kabinet-Kok, wordt president-commissaris bij de grootste gerechtsdeurwaarder-organisatie van Nederland: Groep Gerechtsdeurwaarders Nederland (GGN). Korthals heeft in 2000 in zijn functie als minister van Justitie onder andere de nieuwe Gerechtsdeurwaarderswet tot stand gebracht, waardoor meer marktwerking werd geïntroduceerd binnen de beroepsgroep.

GGN is verheugd over het aantreden van Korthals. Peter Taks (algemeen directeur): "We mogen trots zijn op zo'n voorzitter. Iemand met verstand van zaken, een indrukwekkende juridische carrière en een duidelijke visie op de ontwikkeling van ons vakgebied". Korthals, gevraagd naar zijn ambities als president-commissaris: "Op mijn verlanglijstje staat vooral het verder uitbouwen van de maatschappelijk verantwoorde manier waarop GGN te werk gaat. Fatsoen, begrip en meedenken in de sfeer van preventie staan bij GGN hoog in het vaandel. Daarnaast zal ik mij bezighouden met het verder stroomlijnen en uitbreiden van het bedrijf. Bovendien is het voor mij persoonlijk natuurlijk interessant om te zien hoe de wetgeving - waar ik mij tot voor kort mee bezig hield - uitpakt in de praktijk".

Korthals begon zijn carrière als advocaat en procureur in Rotterdam. Als Tweede Kamer-lid voor de VVD was hij van 1982-1998 jusititie-woordvoerder. Ook was hij vice-fractievoorzitter en voorzitter van de vaste Kamercommissie voor Defensie. Na zijn functie als minister van Justitie van 1998-2002, vervulde hij in 2002 de functie van minister van Defensie in het eerste kabinet-Balkenende.

GGN is een krachtenbundeling van achttien incasso-en gerechtsdeurwaarderkantoren met 29 vestigingen verspreid over Nederland. De dienstverlening van GGN omvat, naast het gehele traject van minnelijke tot gerechtelijke incasso, ook pre-incasso, vonnisexecutie, consultancy en detachering. GGN wil het ondernemersrendement van haar opdrachtgevers verhogen door het voorkomen, beheersbaar maken en terugdringen van debiteurenrisico's.


---