KNWV

11/7/2003
ALGEMEEN - ZEILEN VOOR WAR CHILD LEVERT 1600 EURO OP

Zaterdag 5 juli werd in Heeg het evenement "Zeil mee voor War Child" gehouden. Deze tocht werd georganiseerd door enkele leden van de studentenzeilvereniging Euros uit Enschede en enkele leden van de oud-ledenvereniging EOS. Geheel zeilend Nederland was uitgenodigd om op deze dag de zeilen te hijsen voor War Child. Na een paar dagen van regen straalde het weer en de wind de deelnemers tegemoet en werd het een prachtige zeildag. Alle deelnemers en boten werden tussen 10.00 uur en 11.00 uur welkom geheten bij het eiland de Rakkenpolle in het Heegermeer. Er werd gevaren volgens twee routes. Een route was uitgezet voor boten die de mast konden strijken. Deze route van 25 km. voerde door slootjes en over meren langs de meest prachtige stukjes Friesland. De andere route was voor boten met een vaste mast. Deze route was 30 km. lang en met een tussenstop in het prachtige stadje Sloten en ook zeer geslaagd. Iedere deelnemer heeft 10 euro of meer gedoneerd voor War Child en enkele deelnemers hadden van de
gelegenheid gebruik gemaakt om zich per km. te laten sponseren door familie, vrienden of bekenden. De tot dan toe zeer gezellige en ontspannen dag werd om 19.00 uur afgesloten op de Rakkenpolle waarna de deelnemers deze actieve dag konden afsluiten met een bbq op de Rakkenpolle.

Het totale aantal deelnemers was 60 personen en 17 boten. De 24 meter lange klipperaak "Ebenhaezer" van D.Z.Euros was het vlaggeschip en middelpunt van de dag. De totale opbrengst wordt geschat op 1600 euro.De organisatie is de middenstand van Heeg zeer dankbaar voor zowel de financiele bijdrage aan het goede doel als ook de bijdrage in natura. Zij maakten het mede mogelijk dat er voor elke deelnemer een klein lunchpakketje was en dat de totale opbrengst van het evenement op ongeveer 1600 euro kwam.

Dit evenement bood de deelnemers de gelegenheid om met de gemeenschap van zeilers een bijdrage te leveren aan de toekomst van kinderen in oorlogslanden en tevens gezellig samen te zijn met zeer veel
verschillende zeilers.

Deelnemers en organisatie zijn zeer tevreden en enthousiast over dit succesvol verlopen evenement en de bijdrage die hiermee geleverd is aan War Child. Voor de toekomst biedt deze dag zeker de aanzet om vanuit de zeilgemeenschap gezamenlijke acties te initiëren voor het goede doel.

Postbus 85393 · 8503 AJ Utrecht · Tel.: 030-6566550 ·
info@watersportverbond.nl