De Unie


UWV: Dreigende taal en verbeteringen ??!!

11 juli 2003 - Op dinsdag 1 juli jl. heeft er een overleg plaatsgevonden tussen de vakbonden en de Raad van Bestuur van UWV.

Tijdens het overleg werd ons medegedeeld dat de heer Joustra een aantal taken, waaronder het overleg met de bonden en de medezeggenschap, heeft overgedragen aan de heer P.Cloo.

Reorganisatie
In de aanloop van de bespreking werd ons omstreeks 10.00 uur die dag, heel in het kort, verteld dat om 12.00 uur de pers zou worden geïnformeerd over de 6300 banen welke in de komende tijd zouden ophouden te bestaan.
Tijdens het overleg hebben de vakbonden aangegeven niet blij te zijn met de volgorde van informeren. De heer Cloo gaf aan daar ook niet gelukkig mee te zijn, maar dit was het gevolg van interne misverstanden waardoor de pers al iets te snel op de hoogte bleek te zijn.
Vervolgens hebben wij een presentatie gekregen van de ontwikkelingen. Deze ontwikkelingen zijn op het intranet van de UWV terug te lezen. De belangrijkste en opvallendste uitspraak kwam uit de mond van de heer Joustra: Ik geloof zelf niet echt in gedwongen ontslaan, maar dat neemt niet weg dat we het niet uitsluiten. Later herhaalde hij nog eens: We sluiten niets uit.
Deze uitspraken waren reden voor ons om te onderzoeken of er misschien toch nog wat aan het sociaal plan zou kunnen worden gesleuteld. Dit bleek niet het geval.
Er zijn door de raad van bestuur verder geen nieuwe zaken naar voren gebracht, al de genoemde getallen waren in hoofdlijnen al bekend. De reorganisatie en bezuinigingen lopen op schema. Ook willen zij absoluut vasthouden aan de inhoud van het sociaal plan dat loopt tot 31 december 2005.

Addendum op het sociaal plan
Er is als gevolg van besprekingen met de medezeggenschap en de vakbonden door de raad van bestuur een aantal verbeteringen voorgesteld als aanvulling op de regels van het sociaal plan. In het kort de wijzigingen:
Bij plaatsing krijgen vrijwilligers met een grote woon-werkafstand dezelfde positie als vrijwilligers die dichtbij wonen. Met deze aanpassing komen ze tegemoet aan opmerkingen uit het bedrijf dat men het onrechtvaardig vindt dat, zoals dat nu in het sociaal plan is geregeld, eerst de vrijwilligers geplaatst worden die geen aanspraak op de verhuisregelingen hebben, en dan pas de vrijwilligers die wel zo'n aanspraak hebben.

Verhuisplicht wordt verhuisrecht
Deze aanpassing komt medewerkers tegemoet die wel hun werk willen volgen, maar om privé-redenen niet willen verhuizen. Vaak hebben medewerkers liever een wat langere reisafstand dan dat zij verhuizen, en deze aanpassing maakt dat mogelijk.

Medewerkers die gebruik maken van hun verhuisrecht, hebben aanspraak op de sociaal planregelingen voor verhuizen. Dit hangt samen met het volgende punt; medewerkers kunnen dus zelf kiezen. Medewerkers in de functiegroepen tot en met 6 hoeven hun werk niet definitief te volgen als de reisafstand meer dan 75 kilometer en 30 kilometer extra bedraagt. Het uitgangspunt blijft dat mensen hun werk volgen. Ze brengen daar echter een aanmerkelijke versoepeling op aan voor deze groep mensen. Met het oog op going concern is wel nodig dat mensen hun werk in ieder geval tijdelijk volgen. En ze bieden hen ook de gelegenheid om gedurende een jaar zich te oriënteren op de nieuwe situatie. Afgesproken is, dat oneigenlijk gebruik van deze mogelijkheid voorkomen dient te worden. Maar deze mensen kunnen nu dus ook beslissen om hun werk niet definitief te volgen, zonder dat de salarisgarantie- en vertrekregelingen van het sociaal plan vervallen; er geldt wel een speciale zoektermijn. Die bedraagt 3 maanden, in bijzondere gevallen eenmalig te verlengen met nog eens 3 maanden.

In het addendum hebben ze verder de volgende punten verwerkt: Toetsing sociaal-medische redenen en geschillencommissie. Daarbij is van belang dat de geschillencommissie van het sociaal plan zelf de sociaal-medische redenen niet inhoudelijk toetst. Met het oog op de privacy gebeurt dat door een (bedrijf-) geneeskundige.

Telewerkbeleid
Communicatie mobiliteitsfaciliteiten.
Dit addendum en een uitleg hiervan is als bijlage hierbij gevoegd.

Wij willen door middel van een ledenraadpleging graag van u weten of u hier mee kunt instemmen. Wij vragen u te reageren via de e-mail aan: zjl-r@unie.nl of schriftelijk. Wij zouden graag voor 15 augustus a.s. van u weten wat uw reactie is.

Ledenvergadering te Breda
Op 11 juni stond een ledenvergadering gepland in Breda. Deze vergadering is niet doorgegaan. Om mensen uit het zuiden toch in de gelegenheid te stellen om in gesprek te komen met ondergetekende is er een nieuwe datum gepland. De vergadering zal nu plaatsvinden op 4 september om 16.00 uur UWV/GAK Markendaalseweg 78, 4811 KD Breda . Om teleurstellingen te voorkomen, laat het weten als u komt. U kunt zich tot 25 augustus opgeven voor de vergadering via e-mail brv-h@unie.nl of telefonisch
0345-851354.

Hopende op een snelle reactie,
Met vriendelijke groet,

Roel Zijlstra
Bestuurder

* UWV Stem Formulier Addendum Sociaal Plan
* UWV: Addendum Sociaal Plan 08-07-2003

* Intropagina Sociale Verzekeringen

vrijdag, 11 juli 2003